Gődényék, Toroczkaiék és mások is tüntettek

2021. március 15. 13:13

Tüntetett a budapesti belvárosban a Mi Hazánk, Toroczkai Lászlóék, a Le az Adók 75%-val Párt és mások is.

2021. március 15. 13:13
null

Több csoport is demonstrációt szervezett március 15-re a fővárosban – írja az Index. A Mi Hazánk Mozgalom a Vigadó téren tartott tüntetést délelőtt 11 órától a járványhelyzet miatt bevezetett üzletbezárások, korlátozások ellen. Toroczkaiék innen vonultak át a Kossuth térre, a hatóságok azonban már korábban jelezték, hogy nem engedélyezik a demonstrációt. Szintén ide szervezett tüntetést a már korábban a Hősök terén is demonstráló csoport, az Ecsenyi Áron-féle Le az Adók 75%-val Párt. 

Gumibottal váratlanul gyomorszájon ütötték a Mi Hazánk VI. kerületi elnökét, Tanberger Tibort a Vigadó téren, amikor igazoltatása során a kocsijában mi hazánkos szórólapot találtak – állítja a tüntetés kezdete előtt kiadott közleményében Dúró Dóra.

A rendőrség az Index szerint igazoltatás közben figyelmeztette Toroczkai Lászlót, hogy nem engedélyeznek semmilyen demonstrációt a korlátozások miatt. Ennek ellenére a politikust és a demonstrálókat engedték továbbmenni a kaszinó elé. 

A helyszínre vonuló rendőrök körbezárták a Vigadó utcát, és elkezdték igazoltatni a tüntetőket, miközben elmondta beszédét a Mi Hazánk Mozgalom pártelnöke. A Vigadó utcából kizárólag igazoltatás után engedték ki az embereket.

Ennek ellenére Toroczkai Lászlóék lendületesen elindultak a Parlament felé. A demonstrálók közt jelen volt a tüntetést szervező párt ismertebb politikusai közül Novák Előd és Dúró Dóra is. Toroczkai László az Indexnek adott interjújában elmondta, féltik a demokráciát, többek között ezért vonultak ma utcára. 

Közben Novák Előd és  Toroczkai László az őt követőkkel együtt megérkezett a Parlament déli kapujához, ahol a tömeg azt zúgta, Ria, ria Hungária. A rendőrök hamarosan beérték őket, akik újabb csoportos igazoltatásba kezdtek. Helyszínen lévő kollégáink elmondták, a rendőrök nagy számban vannak jelen, és intézkednek a helyszínen. 

Ecsenyi Áron, a Le az Adók 75%-val Párt elnöke Parlament előtti beszédében elmondta, elég volt a lezárásokból, amelyek szerinte nem vezetnek kellő eredményre, ezért kéri vissza a jogainkat. A beszéd végét újabb tömeges igazoltatás követte.

A tüntetés a végéhez ért, az emberek pedig hazamentek, akiktől a rendőrök a Mi Hazánk Mozgalom zászlókat és molinókat is elkobozták – tudósít az Index.

A lap élő közvetítése az alábbi linken követhető.

Összesen 192 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
48gondolkodó
2021. március 16. 09:16
"tartott tüntetést délelőtt 11 órától a járványhelyzet miatt bevezetett üzletbezárások, korlátozások ellen." Csakhogy ez alkotmányos, demokratikus és jogszerű volt egy jogállamban. A vírus és oltásellenes hazug vádaskodást az irányított média találta ki!!!!
Rocktoberi
2021. március 16. 06:41
Nem voltak engedélyezettek a tüntetések a járvány miatt. Remélem, hogy az igazoltatottak mind pénzbírságot kapnak. Hozzájárulnak egy kis apróval a járványkezelés költségeihez.
MrStokes
2021. március 15. 22:16
Szerencsétlen egy társaság. Aki most tüntet fizesse ki a kórházi ellátását, ha bekerül a lélegeztető gépre.
Lotti
2021. március 15. 22:03
Ecsenyi Áron kéri vissza a jogait. Mi? Kölcsönadta valakinek...?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!