Álhírnek jelölte Gődény György egyik posztját a Facebook

2021. március 19. 17:02

Elstartolt a Facebook „tényellenőrzője”, a vírusszkeptikus gyógyszerész egyik posztja el is bukott.

2021. március 19. 17:02
null

Ahogy arról korábbi riportunkban részletesen beszámoltunk, elindult Magyarországon is a Facebook „tényellenőrző programja” . A közösségi médiaóriás öt éve indította programját, Magyarországon azonban csak ebben a hónapban, márciusban indult el a projekt, az AFP hírügynökséggel való együttműködésben. A program lényege az „álhírek kiszűrése”, az AFP honlapján írtak szerint különös figyelmet fordítanak az emberi egészséget vagy az államok demokratikus rendjét érintő dezinformációk, illetve a gyűlöletbeszédnek minősülő és rasszista posztok kiszűrésére.

Az egyik első „áldozata” a Facebook új programjának pedig a vírusszkeptikus Gődény György posztja, amelyben a többi között arról beszélnek, hogy a pozitív koronavírus-teszttel rendelkező emberek 99 százaléka nem mutat tüneteket, valamint csak szezonális megbetegedésről van szó:

Nyitókép: YouTube

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mirákulóziai Mikmuk
2021. március 20. 17:19
Nekem unszimpatikus a pali, de szerintem ez nem álhír, ez tényleg így van. Amint jön a meleg, csökken a koronás megbetegedés is.
NeMá
2021. március 19. 21:40
Cukorsüveg Rogánnak FaceBook részvénny pakettel fizetett Letelepedési államkötvényért :) https://cool.hu/uploads/articles_resized/re_1543502128_HwGqrhR5yqfcKdR.jpg Ez nem is rossz független objektív hírnek!
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. március 19. 20:18
Momentán becsukhatja a boltot.
Akitlosz
2021. március 19. 19:08
"Álhírnek jelölte Gődény György egyik posztját a Facebook" Mit írt be? Ingyenes lesz a szakáll?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!