Főpolgármesteri Hivatal: újra megnyitjuk a pesti rakpartot

2021. március 26. 11:53

A rakpartot a beruházások elindításáig minden hétvégén birtokba vehetik a gyalogosok, sétálók, kerékpárosok.

2021. március 26. 11:53
null

A Főpolgármesteri Hivatal közleményében azt írja, hogy a rakpart megnyitásával több lesz a gyalogosan bejárható szabad tér Budapesten, kevesebb lesz az esély arra, hogy sokan legyenek egy helyen. A rakpart szombaton reggel 6 órától vasárnap este 7 óráig lesz lezárva az autós forgalom elől. Kérik, hogy a lakosság minden járványügyi szabályt tartson be, amikor a rakpartra és bármilyen más szabadtéri helyszínre látogatnak! Viseljék a maszkot, tartsanak egymástól védőtávolságot, figyeljünk oda egymásra és magunkra! „Kérjük, hogy ne autóval érkezzenek a rakpartra és más helyszínekre, részesítsék előnyben a gyaloglást és a kerékpározást!” – teszik hozzá. 

Azt írják, Budapesten közel 860 hektár természetvédelmi terület és számos kevésbé használt zöldfelület van, ahol a tömeget elkerülve is tudunk a távolságtartás járványügyi szabályait betartva sétálni vagy sportolni. Azt tanácsolják, hogy esősorban a lakóhelyekhez közeli zöldfelületeket látogasson mindenki, ahova gyalog vagy biciklivel el lehet jutni. Ne tömegesen használjuk a parkokat és zöldfelületeket, ha úgy érzékelnénk, egy területen sokan vannak, inkább keressünk másik helyszínt, írják.

Fotó: MTI

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2021. május 31. 17:17
Nem megnyitjátok, lezárjátok.
kitiltott
2021. március 28. 00:31
Karigerire már csak az autótlan családok fognak szavazni. Ez az autósok elleni harc ár túlmeg, minden józan észen. Egyszer valaki el fogja ütni a mátészalkai szociológus biciklis főpolgit
zakar zoltán béla
2021. március 26. 17:20
Kerógén iusz
oliverkov
2021. március 26. 15:21
Az autósok meg csak araszoljanak a nagykörúton, ugye? A rakparton pedig csak néhány ember látható, főleg nyáron a 35 fok melegben. Idióták!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!