Eddig négyszer támadtak iskolaőrre

2021. március 26. 08:29

Egy olyan eset volt, amikor az iskolaőr lépett fel túl agresszívan.

2021. március 26. 08:29
null

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a Népszavának adott közleményéből derült ki, hogy eddig összesen négy alkalommal indult büntetőeljárás iskolaőröket érő bántalmazás miatt. A legutóbbi lezárt ügy, amikor a Balassagyarmati Járásbíróság ítélt egy év tíz hónap, két és fél évre felfüggesztett börtönbüntetésre egy 43 éves asszonyt, miután tavaly októberben az iskolaőrre támadt egy salgótarjáni iskolában.

Az ORFK közölte a lappal hogy egy esetben merült fel annak a gyanúja, hogy az iskolaőr a hatáskörét túllépve intézkedett.

A közlemény kitért arra is, hogy a távoktatás idejére az iskolaőrök egy részét a rendőrkapitányságokra vezényelték át, ahol bűnmegelőzési feladatokat látnak el. Emellett némely iskolaőrt más oktatási intézménybe vezényeltek, ahol az ott szolgálatot teljesítő kollégáik mellé osztották be őket.

Kép forrása: Youtube

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Falfirka
2021. március 26. 10:44
mi a faszomért felfüggesztettet kapott???????????????????????????????????????????? az olyan mintha meg se büntették volna!!!!!!!!!!!!!!!
alter_ego
2021. március 26. 09:16
A képen az iskolaőr és a harmadik B osztály...
szemlelo
2021. március 26. 08:59
Amikor "üzennek" a szülők, hogy a tanár családját is kiirtják, arról nem tud az iskolaőr. A tanáron kívül más sem és a tanár sem tudja jogerősen bizonyítani. De félnie jó lesz! Ez mindennapos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!