Dúró Dóra szolidaritási adót vetne ki a járvány „haszonélvezőire”

2021. március 10. 10:08

A független országgyűlési képviselő szerint egyes cégek úgy élnek, mint Marci hevesen.

2021. március 10. 10:08

Dúró Dóra közleményében azt írja: „elfogadhatatlan, hogy míg emberek milliói szenvednek, nehéz helyzetbe kerülnek, addig a járványból hasznot húzó vagy abból meggazdagodó cégek élnek, mint Marci hevesen. A gyógyszeripari cégek, a digitális óriások, a kaszinók és a multinacionális kereskedelmi vállalatok mind komoly haszonra tettek szert, így elvárható lenne, hogy kivegyék részüket a költségekből ezzel az adóval, amit aztán bérfejlesztésre lehetne fordítani.”

A közlemény szerint a Mi hazánk következetlennek és észszerűtlennek tartja a kormány újabb lezárásait. Szerintük „éppen akkor hozzák az eddigi legszigorúbb zárlatot, amikor azzal hencegnek, hogy az EU-ban nálunk lesz a legnagyobb az átoltottság. Ilyen körülmények közt több szomszédunk a nyitás mellett döntött, és általában is enyhébb szabályok jellemzik a környező országokat.”

A Mi Hazánk szolidaritási adót vetne ki a járvány haszonélvezőire, ugyanakkor azt írják, továbbra is kiállnak az „észszerű” nyitás mellett.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2021. március 10. 11:25
Kovácsics bukott APEH-főnök ( később a pekingi követségen a kínaiak beutaztatását intézte évekig) a lélegeztetőgépeken és a maszkokon akkorát kaszált, mint a nyugdíjasok 2020-as összes kifizetett nyugdíja. Persze le kellett adnia az alkotmányos költséget belőle.
írmag
2021. március 10. 11:23
A vörös hálózat bekebelezett téged is! Legalább vedd észre és ne rongáld Magyarországot!
kronosz85
2021. március 10. 11:06
Ez is bazmeg adót emelne. Hát gyerekek, ti ott a fóbiások oldalán csak adóemelésen jár az agyatok?
repulok
2021. március 10. 10:58
Dóri, kezdd rögtön a te saját fizetésed szétosztásával!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!