DK: Előírás lesz a vakcinatípus feltüntetése, így a magyarok nem utazhatnak

2021. március 01. 12:33

A Gyurcsány-párt szerint a kormány döntése egyenértékű az ország bezárásával, a kormány ezzel beláthatatlan időre lezárta a határokat.

2021. március 01. 12:33

A DK szerint érvénytelen lesz Orbán vakcinaútlevele – szerepel a párt közleményében. Azt írják, a kormány úgy döntött, hogy a magyar vakcinaútlevélben a világon egyedülálló módon nem fogják feltünteni, hogy a birtokosát melyik vakcinával oltották be. „Ezzel éppen a lényeg marad ki, az az információ, ami ezt a dokumentumot vakcinaútlevéllé tenné.”

A dokumentum szerint „Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a közelmúltban feketén-fehéren kimondta: a vakcinaútlevélben benne kell lennie a használt vakcina típusának és az oltás azonosítószámának, enélkül a magyar vakcinaútlevél nem vakcinaútlevél lesz, hanem egy sehol sem elfogadott cetli”. Ezzel a DK szerint eldőlt: a kormány miatt a magyarok egész nyáron nem mehetnek sehova, nem lesz valódi vakcinaútlevél Magyarországon.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy az Orbán-kormány miatt a magyaroknak nem lesz valódi vakcinaútlevelük, emiatt pedig sehova sem fogják őket beengedni Európában. A DK szerint ide vezetett a Fidesz vakcinaügyi ámokfutása: már nemcsak az nem hagyhatja majd el az országot, aki Európában engedélyezetlen orosz vagy kínai oltást kapott, hanem az sem, aki uniós vakcinával oltatta be magát.

A DK szerint a kormány döntése egyenértékű az ország bezárásával, a kormány ezzel beláthatatlan időre lezárta a határokat a magyarok előtt – fejeződik be a közlemény.

(MTI-OS)

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cserei
2021. március 01. 19:57
Kizárnak tartom, főleg ha igazolódik a oltás hatékonysága. A legfontosabb amúgy meg az, hogy minél kevesebben legyenek betegek, és minél hamarabb visszatérjen a normális életünk.
Zsolt75
2021. március 01. 19:03
Ötmillió éhező nézi a kirakatban a csirkefarhátat. Azzal akarják megijeszteni őket, hogy ha életben maradnak a kínai vakcinának köszönhetően, idén nem mehetnek Párizsba?
elfújta az ellenszél
2021. március 01. 17:43
A védettség igazolásáról egyelőre senki nem tud semmi biztosat, de a Gyurcsánypárt már ki is hirdette az itéletet. Orbán a bűnös, földönfutásra és vagyonelkobzásra van itélve és mellékbüntetésként a Totó kutya meg fogja ugatni
levig79
2021. március 01. 17:29
Undorító ahogy azon mesterkednek h minél rosszabb legyen a helyzetünk. Az is gáz hogy emiatt soha nem lesznek elszámoltatva. Fel kéne venni már azt a kurva kesztyűt!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!