Bocsánatkérést várnak a budaváriak

2021. március 25. 07:29

A német közszolgálati tévé riportfilmje nyomán kirobbant botrány tovább gyűrűzik.

2021. március 25. 07:29

Bocsánatkérésre szólította fel V. Naszályi Márta I. kerületi polgármestert a Budavári Lakosok Szövetsége, illetve helyreigazítást kért a valótlanságokat terjesztő sajtóorgánumoktól – írta meg a Magyar Nemzet. Tóthné Z. Nagy Erzsébet, az egyesület elnöke a napilap kérdésére kijelentette, hogy a budavári épületek helyreállítását a „vérkorszakkal” azonosítani rosszhiszeműségre vall. Éppen ezért – mint mondta – jogosan várható el V. Naszályi Mártától a bocsánatkérés.

Mint korábban arról beszámoltunk, március elején a Deutsche Welle riportfilmet készített, amelyben a Budai Vár rekonstrukcióját, illetve a Kossuth tér felújítását a „szélsőséges nacionalizmus” bizonyítékának állították be. A televízió később bocsánatot kért.

Tóthné Z. Nagy Erzsébet elmondta azt is hogy a Deutsche Wellének küldött levelében azt kérte, hogy töröljék a riportfilmet a valamennyi híranyagukból. Emellett pedig helyreigazítást kért azoktól a médiumoktól, amelyek V. Naszályi Mártáék közleménye alapján azt terjesztették, hogy a német közszolgálati tévé valójában nem kért bocsánatot, hanem csak sajnálkozását fejezte ki.

A Budavári Lakosok Szövetségének elnöke hozzátette, hogy a budavári lakosoknak kifejezetten rosszul esett, hogy a szóban forgó felvételen azt sugallták, a zsidó polgártársaik Magyarország elhagyását fontolják. Emellett kiemelte, hogy a riportfilmben sugallmazott „vészjósló üzenettel” ellentétben a Várban csak a II. világháborúban megsérült, illetve a kommunizmus idején elbontott épületek újjáépítése zajlik.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sommer
2021. március 25. 14:46
Polgármester asszony lemondott már?
Gullwing
2021. március 25. 10:53
Büdös pufajkás házimosogató szarkupac. És ezt választották meg a kerületben lakók!
nyugalom
2021. március 25. 10:53
Naszalyi egy aljas buta disznószemű! Miert engedik be? Pofanvagast követel, de azt nem nem lehet, mert meg ott terem a nemet banda!
CirmoS
2021. március 25. 10:22
Ezt a trampli V Naszályi mosónőt ki kell hajítani a székből! Tiszta szégyen ez a nő kívűl- belül!! Az első kerületnek egy ' ilyen ' polgármester? Értjük, hogy erre a toprongyra szavaztak a hülyék, de akkor is túl nagy égés ez az utcaseprőnek illő senki!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!