Április 19-én újra kinyitnak az iskolák

2021. március 27. 17:08

A Magyar Közlönyben már megjelent a tanintézmények újbóli megnyitásáról szóló rendelet.

2021. március 27. 17:08
null

A Magyar Közlöny legfrissebb számában közzétett kormányrendelet szerint április 19-én újra kinyitnak az iskolák – vette észre a portfolio.hu. A portál felidézi, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy pénteki rendkívüli sajtótájékoztatón már beszélt arról, hogy a jelenlegi tervek szerint így lesz. Amennyiben addigra a pedagógusokat beoltják, nyitnak az óvodák, általános iskolák, és a középiskolák is.

A Magyar Közlönyben március 27-én meg is jelent az erre vonatkozó kormányrendelet, amellyel a tegnap még csak tervként említett döntést kőbe is vésték.

A rendelet szövege szerint:

„A köznevelési intézmények (az óvoda kivételével) és a szakképző intézmények rendes munkarendben működnek.  

Az óvodákban a 2021. március 8-ával elrendelt rendkívüli szünet megszüntetésre kerül

A köznevelési és szakképző intézmények működése kapcsán a kormányzati intézkedések végrehajtásáról a köznevelésért, illetve a szakképzésért felelős miniszter határozatban rendelkezik.”

(portfolio)

Borítókép: MTI/Rosta Tibor

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
croocq
2021. március 28. 07:46
ha jól értem, a 2,5 millió oltás elérése után jön a szigorítás, addig korlátozás nélkül bemehetek az élelmiszerboltba vásárolni, utána a négyzetméter korlátozás miatt ácsoroghatok a sorban az utcán akár egy órát is, ez valahogy nem lelkesít a 2,5 milliós küszöb elérését illetően :(
monuskaroly
2021. március 27. 20:47
Az ellenzék retteg hogy vége lesz a járványnak. Mi lesz velük a nyáron, milyen témákat fognak feszegetni. Megint mehetnek a Balatonra és szajkózhatják hogy szegénység van, pedig megint fullon lesz, még inkább mint tavaly. Már alig lehet szállást foglalni.
Gregorius
2021. március 27. 20:29
Hát nem tudom. A kormány nagyon bízik a szennyvízadatokban, amelyek stagnálnak. Egyébként én is egy egyszer oltott ( Astra) vagyok és megpróbáltam utánaszaglászni, hogy mennyi idő után alakul ki valamilyen, kisebb de mégis már védettség. Általában 10-14 napot mondanak....
Pelso j.
2021. március 27. 20:04
Felelőtlenség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!