Volner: Politikai átverés a Jobbik erősödését mutató kutatás

2021. március 29. 15:11

A baloldali Kész Zoltán lett a „jobbikos háttérintézmény vezetője” – mutatott rá a Volner Párt elnöke.

2021. március 29. 15:11
null

Politikai átverésnek nevezte a Civitas Intézet által publikált, a Jobbik erősödését mutató közvélemény-kutatást a Volner Párt elnöke hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten. Volner János, aki korábban a Jobbikban politizált, közölte: a Civitas egy klasszikus jobbikos háttérintézmény volt, amelynek a volt vezetője szervesen részt vett a Jobbik programalkotásában, illetve a párt központi apparátusának a tagja volt.    

A politikai átverésnek az is a célja, hogy a Jobbik javítsa pozícióit a baloldali összefogáson belül

– tette hozzá a politikus. Azt mondta: a Jobbik most azzal próbálta átverni a választókat, hogy egy baloldali kötődésű volt országgyűlési képviselőt ültetett az intézet élére, Kész Zoltánt. Ezzel próbálják elfedni azt, hogy a Jobbik erősödését jelző intézetet valójában a Jobbik finanszírozza, vélhetően mind a mai napig – fűzte hozzá.    

Emlékeztetett arra, hogy a 2019-es európai parlamenti választásokat megelőzően a szintén

a Jobbik által finanszírozott Iránytű Intézet 14 százalékra mérte a Jobbikot, amely végül 6 százalékos eredményt ért el.    

Volner János úgy vélekedett, hogy a baloldali összefogás pártjai minél inkább megpróbálnak megszabadulni a baloldalt ténylegesen vezető DK-elnök, Gyurcsány Ferenc nevétől, ezért megpróbálnak úgy tenni, mintha a valóságostól eltérő volna az ellenzéki pártok erősorrendje.

(MTI)

Fotó: MTI Fotó: Kovács Tamás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2021. március 29. 17:23
Varju pl. úgy nyerhetett, és nyert Újpesten, hogy JOBBIKos szavazatokat is kapott, és ezt maguk a szavazók el is mondták!
gyaloggos
2021. március 29. 17:19
EZ LEHETSÉGES is akár, hiszen átjárás van a DK és a JOBBIK között! EZ tény! S KÖRÜLBELÜL annyit erősödött a JOBBIK, amennyit gyengült a DK!
kunfia
2021. március 29. 16:51
Tudjuk,csak a Volornerbán párt erősödik...
Alexis de Tocqueville
2021. március 29. 16:41
VolNER
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!