Uniós főtanácsnok: Jogsértő a menedékkérők számára történő segítségnyújtás bűncselekménynek minősítése Magyarországon

2021. február 25. 11:48

Az Európai Unió bíróságának álláspontja szerint ellentétes az uniós joggal Magyarország döntése.

2021. február 25. 11:48

„Sérti az európai uniós jogot, hogy Magyarország elrendelte az arra irányuló tevékenység büntetését, hogy nemzetközi védelemre irányuló eljárást indíthassanak azok, akik nem tesznek eleget az e védelem megadására vonatkozó nemzeti jogi kritériumoknak” – ismertette főtanácsnoki álláspontját az Európai Unió luxemburgi székhelyű bírósága csütörtökön.

Az ügy előzménye, hogy a magyar Országgyűlés 2018 júniusában fogadta el a „Stop Soros” törvénycsomagot, amelynek alapján büntető törvénykönyvi (Btk.) tényállás lett az illegális bevándorlás elősegítése, támogatása. Atanasziosz Rantosz főtanácsnok szerint az ilyen tevékenység büntetendőnek minősítése ellentétes azzal az uniós rendelkezéssel, amely biztosítja, hogy segítséget nyújthassanak a nemzetközi védelmet kérelmezőknek.

(MTI)

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Salamander
2021. február 25. 13:55
Uniós főtanácsnok: "Jogsértő a menedékkérők számára történő segítségnyújtás bűncselekménynek minősítése Magyarországon". Uniós Főtanácsnok! Elfelejted, hogy Magyarországon az ILLEGÁLIS MIGRÁNSOK számára történő segítségnyújtás jogsértő és NEM a sima menedékkérők segítése.
CirmoS
2021. február 25. 13:03
Lesz@rom, mit dönt mindenféle jöttment, grammra megvett soros csicska! Senkik! A gittegylet már régen megbukott! Migráció, most a vakcina! Ki kell szállni onnan! Semmi keresnivalónk abba a csőcselékbe! Szégyen!
Gullwing
2021. február 25. 13:01
Az alkotmány felülírja az eu jogot. Az Alkotmánybíróság 2019.03.01 határozatában kimondta, hogy az uniós jog magyarországi alkalmazhatóságának alapja az Alaptörvény.
palicsi
2021. február 25. 12:46
"Atanasziosz Rantosz főtanácsnok szerint" Nekem is van véleményem ezzel kapcsolatban! Az én véleményem, legalább annyit (mivel magyar törvényről van szó), inkább többet kell, hogy nyomjon a lat-ban! Még szerencse, hogy nem az ISIS-t kérdezték!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!