Újabb botrányos fővárosi közbeszerzés

2021. február 16. 09:07

Meghiúsult az a csaknem egymilliárdos közbeszerzés, amelyben fél tucat önkormányzati társaság a reklámkampányai lebonyolítására keresett ügynökséget.

2021. február 16. 09:07
null

Visszavonta a médiavásárlási szolgáltatások beszerzésére kiírt közös közbeszerzését hét fővárosi tulajdonú társaság.

A (Közbeszerzési Hatóság) KDB február 1-jén elindította a jogorvoslati folyamatot, rá egy napra azonban az érintett cégek lefújták a tendert.

A nyertes a társaságok folyamatos, illetve kampányszerű kommunikációjához kapcsolódó médiaügynökségi, médiatervezési és médiavásárlási feladataiért felelt volna. A dokumentációban külön fontosnak tartották kitérni arra, hogy a cégek erősíteni kívánják az online felületeken való kommunikációjukat, így hangsúlyt kívánnak helyezni a Facebook- és a Google-platformon futó hirdetésekre.

Ami egyből szemet szúrt az illetékes hatóságoknak, hogy a főváros által kiírt pályázaton csak és kizárólagosan az nyerhet, aki rendelkezik Effie-díjjal.

Ezenkívül különös módon azt is kikötötték, hogy csak a 2017 és 2020 között kapott elismeréseket veszik figyelembe,

jóllehet az Effie-díjat 2002-től ítélik oda Magyarországon. Ezt a kitételt a KDB elnöke aggályosnak ítélte meg,

ugyanis korlátozná a szabad versenyt, valamint egyenlőtlen feltételeket hoz létre a gazdasági szereplők számára.

(Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán)

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2021. február 16. 13:12
Lopós szarosgeri.
nyugalom
2021. február 16. 13:08
Nem kellene elzavarni ezeket a gazembereket?
istvanpeter
2021. február 16. 12:39
Sokan nem veszik komolyan, de a liberális kommunista útonállók a ciklus végére még a gatyát is lelopják a budapestiekről.
manitowoc
2021. február 16. 12:30
"Ami egyből szemet szúrt az illetékes hatóságoknak, hogy a főváros által kiírt pályázaton csak és kizárólagosan az nyerhet, aki rendelkezik Effie-díjjal." Na, vajon miért volt feltétel az Effie-díj? Hát EZÉRT: "Megbízók és ügynökségek világszerte az iparág kiemelkedő, egyedülálló szakmai elismeréseként tekintenek az Effie-re, amely a sikeres és hatékony marketingkommunikáció minden formáját díjazza. 1968 óta a MARKETING OSCAR-NAK IS NEVEZETT EFFIE megnyerése A TELJESÍTMÉNY GLOBÁLIS SZIMBÓLUMÁVÁ VÁLT, ma már világszerte több mint 50 országban rendezik meg a versenyt. Magyarország 2002-ben csatlakozott az Effie-hez, a Reklám Világszövetség Magyar Tagozata és a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége közösen szervezi ezt a megmérettetést, amely a marketingkommunikáció alapvető célját, a hatékonyságot díjazza." http://www.effie.hu/2020/effirol.php "Ezenkívül különös módon azt is kikötötték, hogy csak a 2017 és 2020 között kapott elismeréseket veszik figyelembe, jóllehet az Effie-díjat 2002-től ítélik oda Magyarországon. Ezt a kitételt a KDB elnöke aggályosnak ítélte meg..." Vagyis csak az utóbbi 4 évben (2017, 2018, 2019, 2020) elismerteket akarták figyelembe venni, amely cégek egyébként itt láthatók: http://www.effie.hu/2020/downloads/effie2017-gyoztesek-2.0.pdf http://www.effie.hu/2020/downloads/effie-dijazottak-2018.pdf http://www.effie.hu/2020/downloads/effie-dijazottak-20191105.pdf http://www.effie.hu/2020/downloads/effie-dijazottak-2020.pdf A fenti linkeken számos Effie-díjas cég látható. Vajon milyen alapon lehet azt hadoválni, hogy itt egy bizonyos céget akarnak nyertesnek kihozni? Jó, tudom, hogy a Lánchíd esetében építési munkáról volt szó, de azért érdekes, hogy ott pont fordított volt a helyzet: - OTT az volt a kifogás, hogy a főváros hosszabb referenciadidőt akart figyelembe venni, - ITT meg az a kifogás, hogy a főváros rövidebb referenciadidőt akar figyelembe venni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!