Horvátország
15:002024. június 19.
Albánia
Németország
18:002024. június 19.
Magyarország

Ügyésznőt fenyegetett, fegyházra ítélték

2021. február 17. 09:49

Hivatalos személy elleni erőszak bűntettének kísérlete miatt nem jogerősen 1 év 10 hónap fegyházra ítéltek egy férfit, aki megfenyegetett az ügyében eljáró ügyésznőt.

2021. február 17. 09:49
null

A Központi Nyomozó Főügyészség szerdai közleménye szerint a 43 éves férfit a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség nagyobb kárt okozó, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolta és indítványt tett a korábban kiszabott szabadságvesztésből engedélyezett feltételes szabadság megszüntetésére is.

Felidézték, hogy 2017 januárjában az ittas férfi együtt utazott a bíróság felé tartó buszon a vád képviseletét ellátó ügyésszel, akit ismert a korábbi tárgyalásokról. Hangosan közölte, hogy szereti a feleségét, és ha elveszik tőle a büntetőeljárás miatt, akkor megtalálja az ügyészt, és

A férfi a fenyegető kijelentéseivel arra akarta kényszeríteni az ügyészt, hogy ne végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tegyen indítványt. A férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak bűntettének kísérlete miatt büntetőeljárás indult. Az elsőfokú bíróság – bűncselekmény hiányában – felmentette a vádlottat, majd az ítéletet az ügyészség fellebbezése után eljáró másodfokú bíróság helybenhagyta. Az ügyészség felülvizsgálati indítványa nyomán a Kúria az elsőfokú bíróságot új eljárás lefolytatására utasította.

A megismételt eljárásban a bíróság a vádlottat – mint erőszakos többszörös visszaesőt – hivatalos személy elleni erőszak bűntettének kísérlete miatt 1 év 10 hónap fegyházra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a terhelt és a védő felmentésért fellebbezett.

(MTI)

A címlapkép illusztráció
Kép forrása: AFP, Olichel

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2021. február 17. 13:30
Mikor éri ugyanez utol a miniszterelnököt rendszeresen fenyegető Jakabot, Sabau-t, és a vérgőzős fb-követőiket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!