Tóth Krisztina: Rossz hírem van azoknak, akik szerint semmit sem tettem le az asztalra

2021. február 22. 18:54

Közösségi oldalán reagált az írónő az őt ért kritikákra.

2021. február 22. 18:54
null

Pontokba szedve üzent a kommentelőknek Tóth Krisztina, aki, mint beszámoltunk róla, levenné Az arany embert a kötelező olvasmányok listájáról, mert problémásnak tartja Jókai női karaktereinek ábrázolását. „Azok számára, aki szerint semmit sem tettem le az asztalra, rossz hírem van. 1989 óta rendszeresen dolgozom. Harminc könyvem jelent meg, el lehet olvasni őket. Nem muszáj persze, de a lehetőség adott. A külföldi kiadások listája a honlapon található” – írja.

A kommentelőknek, kritikusoknak szánt teljes bejegyzés alább található:

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cséfy
2021. február 26. 13:33
Ez a felvetés egy folyamatos provokáció sorozat része. A magyar kultúra becsmérlése, eltagadása, valódi súlypontjainak áttologatása mellett konkrét teszteket végeznek, meddig mehetnek el, hol van a nemzet egészséges védekező képességének a határa, mely területeken sérült az immunitás, hogy lehetne végleg meggyengíteni az ezer éve úja és újra talpra álló szervezet egészségét. Hosszútávú terv ez, és talán önakaratán kívül is eszköze ezeknek az erőknek ez a tudálékos divat-írónő... Most belenyúlt a darázsfészekbe, és nem érti, hogy mire ez a kázus. Talán nem tanították meg neki amikor kellett volna, hogy ennek a sokat próbált nemzetnek az egyetlen kincse és támasza az anyanyelv, és annak Jókaihoz hasonló apostolai, akik alázattal és nem a gender-elméletecskék színvonalán művelték...
néhai Ch.Pilot
2021. február 26. 12:51
1. Magyarázza a bizonyítványát. Ugyanis hiába írt 30 könyvet, ha a nevét nem ismerik (vagy nem a könyveiről ismerik), akkor semmit nem tett le az asztalra. 2. Amúgy meg: vélemény? Egy író fordul az irodalomnak egy nála sokkal fajsúlyosabb személyisége ellen - tulajdonképpen az IRODALOM ellen. Jó kis vélemény... 3. Hazudik, amikor csak véleményről, javaslatról beszél. Ő és ballib társai folyton arról beszélnek, hogy a jelenlegi kormány nem képezi helyesen, elbutítja, igénítelenné teszi a fiataljainkat. Aztán folyton ők azok, akik kevesebb tananyagot akarnak leadatni, csökkentenék az óraszámot, eltöröltetik az osztályzást. Vagyis egyre lejjebb teszik a színvonalat. Éppen az teszi igényessé az embert, ha kihívás elé állítják már fiatal korában, ha erőt kell kifejtenie, munkát befektetnie az eredmény eléréséhez, legyen az akár "csak" a tanulás. Pl. ha nehézkes Jókai nyelvezete, akkor megtanulja Jókait olvasni. Pontosan a tóthkrisztinák, a balliberálisok akarják igénytelenné, ostobává tenni a gyermekeket, nyilván azzal a céllal is, hogy akkor majd azok a gyerekek (és felnőttek) majd rájuk, az ő "irodalmi" műveikre fanyalodnak. Arctalan, mindent készen kapó (és ezt el is váró) masszává akarják gyúrni a gyermekeinket. #sátánistatóthkrisztina
dr Justice
2021. február 26. 11:36
Nahát! 32 év óta "dolgozol", (közben befigyelt két Soros ösztöndíj is), állítólag megjelent 30 köteted (többnyire gyerekversek illetve novellák), és már úgy érzed, hogy kritikát mondhatsz egy írófejedelem 62 évnyi munkássága, 200-nál több regénye - és különösképp az Aranyember karakterábrázolása felett... Jobban jártál volna, ha csendben maradsz, a "Pokemon go" színdarabok, a gyerekversek, a Nők Lapja cikkek, és az "üvegművészet" szintjén. Nem baj ha nem értesz valamit, csak véleményt ne mond róla!
GéKI
2021. február 26. 07:55
"Egy írót nem illik ismeretlenül letegezni. Lekurvázni..." Ez talán a legnagyobb baj az írónővel! Azt hiszi, hogy mert "telefirkállt néhány papírlapot" ezért neki valami különleges bánásmód dukál. Nem kedvesem, az jár mindenkinek... ! - már ha itt tartunk!... vagy senkinek!... ha meg ott tartunk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!