Szlovákia intő példa Magyarország számára!

2021. február 19. 14:39

Szlovákia kitűnő példa arra, hogy milyen komoly instabilitást és kormányzásképtelenséget eredményeznek a koalíciós kormányok.

2021. február 19. 14:39
Deák Dániel
Deák Dániel

„Szlovákia kitűnő példa arra, hogy milyen komoly instabilitást és kormányzásképtelenséget eredményeznek a koalíciós kormányok. Ráadásul járványhelyzetben emberéletekbe is kerülhetnek a politikai viták, ezúttal a vakcinabeszerzés esett áldozatul. Szlovákia intő példa Magyarország számára!

Igor Matovič szlovák miniszterelnök szeretett volna orosz vakcinát vásárolni, amiről határozati javaslatot terjesztett a kormány elé. Koalíciós partnere, a Za ľudí azonban megvétózta a tervet, arra hivatkozva, hogy az oltóanyagot nem engedélyezte az Európai Gyógyszerügynökség. Mindezt úgy, hogy Szlovákiában tombol a járvány, vakcina nélkül esélytelen annak megfékezése.

Jól látjuk, hogy a politikai stabilitás az egyik legnagyobb érték ezekben a válságos időkben, amit visszaigazolnak az elmúlt egy év eseményei is: Magyarország tavaly tavasszal gyorsan reagált a koronavírus megjelenését követően, sikerült a járvány folyamán végig garantálni az ország stabilitását, a gazdasági válságot is megfelelően tudja kezelni az ország.

Nincsenek ilyen szerencsés helyzetben a koalíciós kormányok által irányított és ezáltal politikai instabilitástól szenvedő európai országok, amelyek közül több sem az egészségügyi, sem a gazdasági krízisen nem bír úrrá lenni. Ilyen ország Szlovákia is, ahol az egyre nagyobb egészségügyi és gazdasági válsággal szembenéző négypárti koalíciós kormányt egymásnak ellentmondó intézkedések jellemzik.

Igor Matovič miniszterelnöknek a kormánykoalícióban kialakult nyilvános viták miatt komoly problémákkal kell szembenéznie, könnyen elképzelhető a négypárti kormánykoalíció felbomlása.

A magyarországi baloldal által tervezett hatpárti koalíciós kormány még azokban az országokban is ritka, amelyek hozzászoktak a koalíciós kormányokhoz. Hatalomra kerülésük garantáltan politikai instabilitást okozna Magyarországon, aminek súlyos következményei lennének.”

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
valeron
2021. február 21. 12:32
Szolga
Huncsi
2021. február 20. 07:15
Ennyi hülyeséget, mint amit ez a kis csicska csávó elő tud adni... jó, tudjuk van az a pénz, amiért korpásodik az ember haja..... :-) :-) mert a Fidesz-KDNP az nem koalíciós kormány mi? ja tényleg nem, csak néhány megélhetési seggnyaló egy másik alegységet szervezett, hogy még többet lehessen lopni/faszságokat ugatni....... én kérek elnézést....
Belakiss
2021. február 19. 18:19
Dani, [email protected], te meg intő példa vagy az egész ország számára, milyennek nem szabad lenni: egy ilyen gyökér, gusztustalan seggnyalónak, mint te.
fatman
2021. február 19. 18:13
szóljatok az ellenzéknek: a tesztelés mindent megold!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!