Szijjártó szerint a régió legjobb polgári hírszerzését kell kiépíteni Magyarországon

2021. február 03. 09:42

A külügyminiszter azt mondta: új világrend jött létre a járvány következtében.

2021. február 03. 09:42
null

A cél az, hogy – a magyar beruházásösztönzéssel foglalkozó ügynökséghez hasonlóan, amely már az elsőszámú és a legeredményesebb Közép-Európában – a magyar polgári hírszerzés is a legerősebb legyen a térségben – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-nek nyilatkozva. Szijjártó Péter az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának az Információs Hivatalnál tartott kihelyezett, zárt ülése után azt mondta: az ehhez szükséges fejlesztések részben már folyamatban vannak, részben pedig hamarosan megszületnek a róluk szóló döntések.

A miniszter kiemelte: a koronavírus-járvány felgyorsította a globális változásokat; új világrend jött létre, amely az államok, nemzetek és kormányok újabb típusú versenyét hozta el, nem elsősorban a politika, hanem sokkal inkább a gazdaság területén. Mivel a világgazdaság is alapvetően átalakul, rendkívül éles verseny indult el a beruházásokért. Ezen beruházások esetében minden eszközt fel kell használni arra, hogy „megvédjük a magyar érdekeket, a magyar gazdaságot, megteremtsük a magyar gazdaság újbóli, nagymértékű növekedését és megvédjük a magyar emberek munkahelyeit” – hangoztatta a politikus. A magyar külgazdasági erőfeszítésekben nagy segítséget jelent, hogy nagy, integrált, egységes külügyi irányítás működik, amelyhez a polgári hírszerzés is tartozik – értékelt Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter tavaly december 9-én az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága előtti éves meghallgatásán a felügyelete alá tartozó Információs Hivatal kapcsán beszámolt az ottani eszközbeszerzésekről és arról, hogy két központot is létrehoztak. Szijjártó Péter akkor javasolta, hogy a testület a krízisközpontban tartson kihelyezett ülést, ahol a tervezett modernizációs folyamat részleteiről is tájékoztatást ad.

(MTI, nyitókép: MTI/Máthé Zoltán)

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr. Sarah Kaufmann
2021. február 03. 12:35
A Moszad, az oroszok, meg az amerikaiak csak röhögnek rajtatok...
tevevanegypupu
2021. február 03. 12:06
Jókor jut eszükbe..de talán még nem késő..
holder
2021. február 03. 11:46
Majd Putyin segít ebben is. Nem véletlenül él 3 ezer orosz hírszerző az országban
Janice
2021. február 03. 11:31
Polgári hírszerzés?Ez most ismét a kommunista rezsim? Megint lesznek besúgók akiknek aktájuk lessz amit húsz év múlva azt sem tudják hogy tagadják le Megint kezdődik :engem beszerveztek de soha nem jelentettem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!