Szanyi Tibor már nincs egyedül – meglehet az ISZOMM pártlistája

2021. február 02. 11:15

Rengetegen jelentkeztek az Igen Szolidaritás országgyűlési képviselőjelölti pályázatára.

2021. február 02. 11:15
null

Úgy tűnik már érvényét vesztette Horn Gyula Szanyi Tiborhoz intézett, szállóigévé vált mondata, „Egyedül vagyunk, Tibor!”. A „kapitány” már nincs egyedül, legalábbis új pártja, az Igen Szolidaritás (ISZOMM) legfrissebb közleménye szerint, amelyben arról számolnak be, hogy már 

több, mint százan jelentkeztek az általuk meghirdetett országgyűlési képviselőjelölt-állítási pályázatára. 

Korábban beszámoltunk róla, hogy az ISZOMM a Facebookon meghirdetett kampányban toboroz országgyűlési képviselőjelölteket a 2022-es választásra. A párt közleményében azt írja, a Balodal előválasztása című pályázatukra jelentkezőkből a párt országos koordinátorai húsz főt választottak ki, akik részt vesznek a február közepén szervezendő második meghallgatáson. Itt a jelöltek immár személyesen találkoznak a párt vezetőivel, majd kommunikációs gyakorlaton vesznek részt, illetve elkészülnek az első fotók és videók. Az Igen Szocializmus című pártprogram kiemelt része az eseménynek – közölték.

Kényszerű toborzó

Szanyiék a választási törvény módosítása miatt kényszerültek erre a lépésre. Eszerint ugyanis az országgyűlési választáson az a párt állíthat országos listát, amelyik legalább 71 választókerületben egyéni jelöltet tud indítani. 

így, ha pártlistát akarnak állítani, kénytelenek elég jelöltet összeszedni. 

Az ISZOMM azonban alig egy éve alapított pártként még nem rendelkezik elég nagy szervezeti háttérrel (bár az MSZP-től már elkezdték elcsábítani a kiábrándult alapszervezeteket) nem volt elég jelöltjük. Ezért aztán pályázatot hirdettek. amennyiben esetleg hozzájuk hasonlóan ön is szocializmust szeretne, és kipróbálná magát a párt színeiben, elég kitöltenie ezt a Google-kérdőívet. 

Az elmúlt években alapított kispártokról szóló összeállításunkat itt olvashatja el.

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csoda
2021. február 03. 14:00
Szerintem akár egy sarlót és egy kalapácsot is tarthatna a kezében, hogy abszolute teljes legyen a mondanivaló.
Dénia
2021. február 03. 11:49
Nemsokára kideríti a nagyeszű ellenzéki összefogás, hogy Szanyit a fidesz fizeti, másképp nem is lehet. Ezért akar beletrollkodni holmi demokratikus választhatósági joggal, meg külön indulással a csodálatos ellenzéki összefogás kormányváltó választásába.
Tibesz26
2021. február 02. 21:13
mert lepaktáltál vajnai attilával szanyi tibor szégyeld magad ország család és világ előtt
Róbert__
2021. február 02. 20:40
Mindig rühelltem a pofátlan, becstelen utolsó fajtáját, de azért be kell vallani, hogy ennél hatalmasabb trollkodást régen látott a történelem, hogy egy közismert világi alkesz egy ISZOMM nevű pártot-mozgalmat bejegyezhessen =D =D =D Akárhányszor látom, mindennek ellenére mindig megmosolyogtat, szóval ezúton is elismerésem neki =D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!