A magyar sportpolitikát dicsérte a soviniszta román pártvezér

2021. február 12. 17:24

George Simion azonban aggódik az erdélyi befektetések miatt, és nem érti hogy Románia miért nem reagál erre a jelenségre.

2021. február 12. 17:24
null

„A budapesti kormány támogatja a határon túli magyarságot – nem csak Romániában –, és ez példaként szolgálhat Románia számára ebből a szempontból, a román kormánynak is kellene támogatnia a kisinyói vagy a csernovici románokat, és oda kellene figyelnie a Nyugat-Európában született fiatalokra is”.

A fenti szavak George Simiontól, az AUR társelnökétől származnak, aki a Gazeta Sporturilornak nyilatkozott.

Ez nemcsak azért meglepő, mert egy soviniszta román párt soviniszta pártvezére mondta, hanem mert Simion a közelmúltbeli román-magyar focimeccsek magyarellenes balhéinak egyik agytrösztje is.

A hírhedt fociultrából lett parlamenti képviselő

árgus szemekkel figyeli az erdélyi befektetéseket, és ezzel kapcsolatban vannak aggályai, és nem érti, hogy Románia miért nem reagál erre a jelenségre.

Egyébként a Gazeta Sporturilor – amint arról a Főtér is beszámol – újabb fociháborút robbantott ki a két ország között.

A Sepsi egyik  játékosa Tamás Nándor, akit a székely csapat januárban vett kölcsön a Puskás Akadémiától.

A kézdivásárhelyi születésű, a csíkszeredai Székelyföldi Labdarúgó Akadémián nevelkedett jobbszélső viszont a Gazeta Sporturilor szerint immár három éve nem tud szerepelni a román korosztályos válogatottakban, mert a magyarok nem engedik neki.

Egészen pontosan a Puskás Akadémia, mert azt szeretnék elérni, hogy Tamás magyar válogatott legyen, és még a Román labdarúgó-szövetség (FRF) Magyarországra látogató küldöttsége sem tudta elérni, hogy a játékost elengedjék a román U19-es válogatottba.

A cikk szerint, bár Tamás kettős állampolgár, a magyar szövetség egyelőre nem tudta elérni a FIFA-nál, hogy engedélyezzék számára a magyar válogatottban szereplést.

Erre azért van szükség, mert még az FK Csíkszereda futballistájaként Tamás játszott Románia U16-os és U18-as együttesében is, az országváltáshoz pedig a nemzetközi szövetség engedélye is kell. A válogatottság visszautasítása 4-8 mérkőzésre szóló eltiltással büntethető, ha viszont Tamás Nándor hivatalosan bejelenti, hogy nem kíván román válogatott lenni, akkor a Sepsi nem nevezheti U21-es játékosként a mérkőzésekre.

Emlékezetes: két éve a román sportsajtó és néhány bukaresti focivezér hetekig azzal haknizott, hogy Adrian Rust, a MOL Fehérvár szatmári hátvédjét a magyarok megpróbálják átcsábítani saját válogatottjukba. Rus végül román válogatott lett...

Nyitókép: George Simion (j) és Claudiu Tarziu, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) társelnökei sajtótájékoztatót tartanak pártjuk bukaresti székházában 2020. december 7-én, egy nappal a romániai parlamenti választások után. MTI/AP/Vadim Ghirda)

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2021. február 12. 19:42
Szöröstalpú cigány.
Falfirka
2021. február 12. 18:55
...tudod azért nem reagál a román kormány, mert ami fejlődés ott megy, azt mind a magyarok csinálják, mert egyrészt nektek nincs rá pénzetek, meg hülyék is vagytok hozzá. ami érték Erdélyben van, az mind magyar kéz és ész alapján van ott. félkézzel még a fán lógtok bazd meg.
civis72
2021. február 12. 18:15
A regáti előembereknek semmi közük Erdélyhez
Szuverén maffiaállam
2021. február 12. 17:53
Soviniszta? Ez sorosul van. Nem hazafit akartál mondani?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!