Palkovics: A jövő év végén megkezdődik a hazai koronavírus elleni vakcina gyártása

2021. február 25. 18:22

A beruházások teljes költsége várhatóan 55 milliárd forint lesz, ebből a koronavírus oltóanyaggyár mintegy 6,7-7 milliárdba kerül.

2021. február 25. 18:22
null

A jövő év végén megkezdődik a hazai koronavírus elleni vakcina gyártása Debrecenben – jelentette be az innovációs és technológiai miniszter csütörtökön a Hajdú-bihari kereskedelmi és iparkamara székházában tartott sajtótájékoztatón.

Palkovics László azt mondta, a kormány döntése értelmében Nemzeti Oltóanyaggyárat, és kifejezetten a Covid elleni oltóanyag gyártására Nemzeti Koronavírus-Oltóanyaggyárat hoznak létre, utóbbiban a Debreceni Egyetem (DE) és a Nemzeti Népegészségügyi Központ együttműködésében fejlesztés alatt álló oltóanyagot gyártják majd.

A beruházások teljes költsége várhatóan 55 milliárd forint lesz, ebből a koronavírus oltóanyaggyár mintegy 6,7-7 milliárdba kerül. A kormány a gyorsabb építkezés és a gyártás mielőbbi megkezdése érdekében nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a beruházás megvalósulásával összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket – tette hozzá a miniszter.

(MTI)

(Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamu
2021. február 26. 17:17
Na, kiskomak! Lehet tippelni, mikor elozzuk meg Belgiumot a covid halott/lakossag mutatoban.
VakzKommondor
2021. február 26. 02:13
Nem kell úgy kapkodni Miért nem maradt ez a barom is a focinál Beton kiöntése És labda rugdosás Tovább nem kellene merészkedni
heracliofurnier
2021. február 25. 22:48
Mindeközben Gulyás Gergely úr kibaszta a feleségét a 3 gyerekes féje alól. Amaz meg buziskodik és ezek irányítanak. Ja a tolvajokról ne beszéljek, hogy a cigó Mészáros magyar nőket éjt teherbe szerelemből. Ugye fideszesek
heracliofurnier
2021. február 25. 22:46
Gratulálok! Ez nagy eredmény. Orbán Viktor ezt nem mondta. Pedig milyen komoly emberekkel beszélt.... A fasszopó csigás ny tolvaj gecije
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!