Müller Cecília: Kevesebb vakcinát szállított a Moderna

2021. február 01. 12:39

Az országos tiszti főorvos szerint át kell dolgozni az e heti oltási tervet.

2021. február 01. 12:39
null

Miután vasárnap a vártnál kevesebb vakcina érkezett, át kellett dolgozni az e heti oltási tervet – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília elmondta, 18 ezer Moderna-vakcina érkezésére számítottak, de kevesebb mint 11 ezer jött. Jelenleg is ülésezik az oltási munkacsoport, hogy átütemezze a lehetőségeket.

Ezzel együtt leszögezte: mindenképpen megkezdődik a harmadik kör, vagyis a 89 évnél idősebbek beoltása. A héten 85 410 adag Pfizer-vakcinát várnak. Számítani lehet továbbá Moderna-oltóanyagok érkezésére is, de a vasárnap tapasztalt bizonytalanságokra hivatkozva ennek részleteiről nem közölt többet az országos tisztifőorvos. Müller Cecília hangsúlyozta: minden vakcina, amit gyártanak, megvéd a súlyos megbetegedéstől, a súlyos szövődmények kialakulásától, a kórházba kerüléstől és a halálos kimeneteltől.

(MTI)

(MTI/Koszticsák Szilárd)

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zara
2021. február 01. 15:06
Professor Sucharit Bhakdi interviewed
cutcopy
2021. február 01. 14:58
Az ellenzék meg oltás helyett még mindig oltási tervet követel..
NeMá
2021. február 01. 14:21
Nem lehetne okosban? Beoltani azzal ami van, ha meg van a immunreakció az egy teszt, egy kis véradás és azzal tovább oltani?
még fokozza
2021. február 01. 13:31
Mikor akarják megölni? És közvetíti a TV?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!