Müller Cecília: Húsvétra minden regisztráltat szeretnének beoltani

2021. február 25. 15:52

Az országos tiszti főorvos elmondta, Magyarországon átlépte a félmilliót a beoltottak száma.

2021. február 25. 15:52

Szeretnék felgyorsítani az oltások ütemét, a cél az, hogy húsvétig mindenki megkapja az oltóanyagot, aki előzetesen regisztrált rá – közölte az országos tisztifőorvos  a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Müller Cecília kifejtette, a védőoltási munkacsoport folyamatosan vizsgálja a szakmai újdonságokat és más országok tapasztalatait, hogy gyorsítani lehessen a hazai oltások beadását. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: az izraeli egészségügyi minisztérium a napokban arról adott ki közleményt, hogy már az első oltás 75 százalékos védettséget biztosít. Emellett kontrollcsoport-vizsgálatok szerint az AstraZeneca vakcinájának beadása esetén 63 százalékos az oltás hatásossága, ha az első és a második dózis között négy hét telik el; de ha legalább hat hét, akkor ez a szám már 73 százalék.

Müller Cecília elmondta, Magyarországon átlépte a félmilliót a beoltottak száma, ami „nagy szám ahhoz képest, hogy heroikus küzdelmet kell folytatni az oltóanyagért”.

(MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2021. február 25. 17:41
Ok Cilike, de még semmi értesítést nem kaptam, egy hónapotok van !
jóember
2021. február 25. 17:40
Húsvétig durván 4 hét van hátra, ez kb. heti 400 000 ember, komoly teljesítmény. Csak legyen vakcina. Én megyek ha hívnak, rajtam nem múlik. Nekem bármelyik vakcina megteszi.
Nemaztmondták Feri!
2021. február 25. 17:03
Vagy ha nem, hát kis nyúl!
Edvind Johnsson3.0
2021. február 25. 16:16
Rajtam nem múlik, akár most is hívhattok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!