Operatív törzs: Nőtt a hétvégi rendőri intézkedések száma

2021. február 15. 12:41

303 ember ellen azért volt szükség a fellépésre, mert megszegték a közterületi maszkviselésre vonatkozó önkormányzati rendeletet.

2021. február 15. 12:41

Nagyfokú emelkedés látható a hétvégi, a védelmi intézkedésekkel kapcsolatos rendőri intézkedések számában – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a hétfői online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes tájékoztatása szerint a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt a hétvégén 377 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök. Közülük 303 ember ellen azért volt szükség a fellépésre, mert megszegték a tízezer lakosúnál nagyobb településeken a közterületi maszkviselésre vonatkozó önkormányzati rendeletet. Szabálytalan maszkviselés miatt tömegközlekedési eszközökön és azok várakozóhelyein öt, üzletekben, bevásárlóközpontok területén 69 ember ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén – tette hozzá.

Az alezredes közölte azt is: a kijárási tilalom és a közterületi magatartási szabályok megsértése miatt hétvégén 1511 intézkedés történt, ebből 15 amiatt, hogy kutyasétáltatók több mint 500 méterre távolodtak el a lakóhelyüktől. A kijárási korlátozások életbelépése óta 38 344 ember sértette meg a szabályokat – mondta Kiss Róbert.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. február 15. 13:05
Ha nem csurogna a nyála az ellenzéknek, minél több megbetegedést remélve OV buktatásához, ki lehetne szállnuk a pandémia-szellemvasútból! Hitel érdemlő tanulmányok szerint a pozitív teszekre hivatkozó lock down szükségtelen és káros, és a maszk viselése is hiábavaló. A keleti vakcinákkal és a lábon kihordók védettség-igazolásának ingyenessé tételével drasztikusan javulna a nyájimmunitás-mutatónk, és beinthetnénk a BigVakcinaBiznisznek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!