Magzatvédő kampányt indít a Mi Hazánk

2021. február 11. 15:51

Az akció részeként a párt aktivistái több száz, a koronavírus-járvány elleni védekezés fontosságára figyelmeztető kormányzati óriásplakátot ragasztottak felül.

2021. február 11. 15:51
null

Novák Előd közölte: az akció keretében a párt aktivistái több száz, a koronavírus-járvány elleni védekezés fontosságára figyelmeztető kormányzati óriásplakátot ragasztottak felül. Így most a „Vigyázzunk egymásra! Minden élet számít” feliratú plakátokon a „Kivéve a magzatoké...” kiegészítés szerepel a Mi Hazánk Mozgalom logójával – idézte fel. A politikus úgy vélekedett, hogy a Gyurcsány- és az Orbán-kormány abortuszpolitikája között nincs különbség, és az alaptörvényben is hazugság az a megfogalmazás, hogy a magzat életét védelem illet meg a fogantatástól.  Erre a tarthatatlan helyzetre kívánja felhívni a figyelmet a Mi Hazánk Mozgalom az óriásplakátok felülragasztásával, polgári engedetlenségi mozgalom keretében – tette hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy a Mi Hazánk már több alkalommal benyújtotta az Országgyűlésben az úgynevezett szívhangtörvény-javaslatát. Ez arról szól, hogy az abortuszt megelőzően tegyék kötelezővé a várandós nők számára a magzat szívhangjának meghallgatását. Ezt azonban egyszer sem fogadták el, miközben az „abortusz a vezető halálok”, sőt az abortusz több életet kiolt mint a tíz vezető halálok együttvéve. Sőt az abortusz a családon belüli erőszak legelterjedtebb és legbrutálisabb formája – fogalmazott Novák Előd. A szívhangtörvény esélyt adna a magzatok számára, hogy az „utolsó szó jogán, életükben egyszer kommunikálni tudjanak saját édesanyjukkal” – mondta a politikus.

Kérdésre válaszolva Novák Előd úgy vélekedett, hogy a plakátok átragasztása nem minősül rongálásnak, hiszen csupán kiegészítik a molinókat. Ugyanakkor a polgári engedetlenségi mozgalom keretében vállalják az akció jogi következményeit – közölte az alelnök.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Vajda János

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3957
2021. február 11. 21:44
A Mi Hazánk egy furcsa szerzet. A magzatvédő fellépés nagyon üdvözlendő. De mit ártott a koronavírus plakát? Miért azt kell piszkálni? Mert vannak akik az ország népességének javára megfeszített munkát végeznek. Komolyan mondom, akik a járvánnyal kapcsolatban gáncsokodnak, azokat számon kell kérni, hogy azok az életek miért nem számítanak? Vagyis, sejthető; ők is bekuncsorognak a ballib moslékba. Az, hogy trendi azokat támadni, akik érdemben rajta vannak a problémákon és helytállnak, az libsi-komcsi szokás. Az, hogy ők is ezt teszik, nekem csalódás. A Mi Hazánk tettrekész, csak identitás-zavaros. Jól indít, majd elbaltázza. - Megtámadja a szivárványos zászlót, de nem támadja Karácsony ostobaságait. - Ledarálja az agyalan, beteg lelkületű mesekönyvet, de nincs konfliktus a szerzőkkel. - Most jut eszébe, hogy a magzatokat megvédje (pedig ez sok évtizedes gond), de az égető járvány problémát jelentékteleníti. - Soha nem lankad a kormányt támadni, de elfelejti, hogy Gyurcsány mit csinált 2006-ban. - stb.,.. Ezekből a körülményekből nem a haza, és az emberek szolgálata, hanem a vélt politikai haszonszerzés morzsáinak a begyűjtése látszik. Csakúgy, ahogy a moslékmix is teszi. Farizeusi magatartás.
zara
2021. február 11. 20:38
jogos... abortusszal többen halnak meg mint coviddal...
heizer
2021. február 11. 19:01
Ez az első értelmes kezdeményezésük! Hajrá! Kár hogy a többi hülyeségükkel nem tudok szimpatizálni.
libsimentes_övezet
2021. február 11. 18:30
Egy pillanatra sem bízom bennük. Oké, Elődke összerúgta a port sokkal korábban mint az nyilvánvaló lett de a neje a Dórika tovább szopkodta a Vona baby fűhrer farkát, lehet színjáték volt, nem tudom , de már nem is érdekel. Tehát azt hiszem amit akkor mutattak az volt igaz, és csak helyezkedtek kivártak elszámították magukat. Ha nem zuhan be a jobbik akkor most Dórit már Fletó hegedűlné, mármint Dóri játszana a kottájából valami fúvós szólamot, valami ilyesmi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!