Magyar Közút: Idén ezer kilométernyi út felújítása indulhat el

2021. február 17. 11:13

A tartósabb „meleg aszfaltos” javítások és a teljes körű felújítási munkák a téli szezon után, várhatóan márciusban indulnak el.

2021. február 17. 11:13
null

Az elmúlt tíz évben mintegy hatezer kilométernyi országos közút újult meg, idén pedig ezer kilométernyi felújítása indulhat el, döntő többségében hazai, költségvetési forrásokból – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdán az MTI-t. Az elmúlt időszak rendkívül csapadékos, változékony és szélsőséges időjárása, a fagyási és olvadási ciklusok gyakori váltakozása miatt az országos közutakon is sok burkolathiba alakult ki. Ugyanezek a körülmények hátráltatták a javításokat, hiszen az elmúlt hetekben sok helyütt a hóeltakarításra és síkosságmentesítésre koncentrált a cég – írták.

Fontosnak tartották megjegyezni, hogy a téli hónapokban is tartósan száraz és nulla fok feletti időjárás szükséges bizonyos munkákhoz. A beavatkozások első körben a gyorsforgalmi utakon, majd a fő-, végül a mellék- és bekötőutakon zajlanak, előzetes ütemtervek alapján – áll a közleményben. A tartósabb „meleg aszfaltos” javítások és a teljes körű felújítási munkák a téli szezon után, várhatóan márciusban indulnak el. Közölték azt is, hogy idén a tervek szerint több mint 143 ezer tonna aszfalt felhasználásával végeznek lokális javításokat a Magyar Közút mérnökségei a 32 ezer kilométeres országos hálózat érintett részein.

A lokális és teljes körű felújítási munkák mellett a Magyar Falu Program keretein belül nagyfelületű javításokat is végez majd – olvasható a közleményben.

(MTI)

(Fotó: Forgalomirányítás a felújítás alatt álló 75-ös főút Nova és Lenti közötti szakaszán Nova közelében 2020. május 15-én.MTI/Varga György)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hini
2021. február 17. 13:53
a vidéki alacsonyabb rendű utak gyalázatos állapotban vannak,de már a tél előtt is abban voltak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!