Kirúgják a kéményseprőket a Fővárostól

2021. február 09. 13:09

Az illetékes főpolgármester-helyettes csoportos létszámleépítést jelentett be a FŐKÉTÜSZ-nál.

2021. február 09. 13:09
null

Csoportos létszámleépítést jelent be a héten a Fővárosi Kéményseprőipari Nonprofit Kft. (FŐKÉTÜSZ) 283 dolgozóra vonatkozóan, mivel május elsejével a lakossági kéményseprési feladatok átkerülnek a katasztrófavédelemhez – jelentette be Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes kedden online sajtótájékoztatón.

Közölte, a cégnek jelenleg 321 dolgozója van, és reményeik szerint a 283 elbocsátandó munkavállaló száma csökkeni fog, ugyanis 12 dolgozónak már egyéb új munkaszerződéses jogviszonyt ajánlott fel a cég. Kiss Ambrus szerint a folyamat bármikor megállítható,

csak egy jelzés kell a Belügyminisztériumtól, hogy él a fővárosi önkormányzat felajánlásával, és átveszi a FŐKÉTÜSZ-t.

Így jogfolytonos maradna a munkavállalók foglalkoztatása – mondta.    

Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes közölte: május elsejével kerül át a fővárosi lakossági kéményseprés a katasztrófavédelemhez. A FŐKÉTÜSZ nem szűnik meg, tovább működik az új budapesti közszolgáltató társaság részeként, de szűkített feladatkörrel.

(MTI)

Fotó: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Miklós Ferenc
2021. február 10. 07:23
Hiába, kell a pénz plakátokra, az internacionalista elvtársaknak és a dupla fizetésekre. A kéményseprők igazán megérthetnék, hogy nekik már nem maradt semmi. Még fizujukra sem futja. Bezzeg Tarlós tudott várost vezetni, mert ő egy szakember. Az ő idejében minden fontos feladatra jutott pénz. Megoldás: Alkalmazzunk szakembereket!
Bajuszkirály
2021. február 10. 06:34
Valamiből ki kell fizetni a "tanácsadókat"...
konfucius
2021. február 09. 22:13
Akkor Gergőke mégsem védi meg őket a képzelt kormányzati sanyargatástól? Akkor minek a sok plakát meg transzparens? Csak a pénzt szórja? Kevesebb plakátot kellett volna nyomni, akkor maradt volna a kéményseprőkre...
Krupp Skya
2021. február 09. 19:47
Azért azt sem kell elfelejteni, hogy a kéményseprők baszták el mert a magánházakban basztak kéményt seperni, csak belenéztek a kéménybe egy tükörrel és már számlázták is a nyolcezer ötszáz Ft-ot, aki megunta az többet nem engedte be a kéményseprőt, így nem nyereséges egy vállalkozás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!