Kérdőívet indít a BFK a Budai Fonódó villamoshálózat II. szakaszáról

2021. február 13. 10:33

„Budapesten és környékén a közösségi közlekedés a kormány szívügye, hiszen fejlesztésével közelebb jutunk az élhető, tiszta levegőjű, kevesebb dugóval terhelt fővároshoz” – írja Fürjes Balázs.

2021. február 13. 10:33
null

A kormány folytatja a Budai Fonódó villamoshálózat építését.

„A nagyközönségnek 2016. elején átadott Budai Fonódó villamoshálózat az elmúlt évtized egyik legnagyobb közlekedésfejlesztési sikere” – írja közösségi oldalán fürjes Balázs.

A munkát most a Szent Gellért tértől délre folytatják

A Budai Fonódó villamoshálózat második ütemében a Szent Gellért tértől délre, a Duna partján folytatódik. Kötöttpályás kapcsolathoz jutnak a diákok, hiszen érintett a BME kampusza és az ELTE déli tömbje. Az Infopark is sokkal könnyebben lesz gépjármű nélkül megközelíthető a jövőben, ahogy igaz ez a családok kedvencére, a Kopaszi-gát szabadidős térségére, valamint az épülő új iroda- és lakónegyedre. A végállomás a Budafoki útnál lesz, a vonal csatlakozik majd a Déli Körvasút új, Nádorkert megállójához is.

A BFK online kérdőíves felmérést indít.

Budapesten és környékén a közösségi közlekedés a kormány szívügye, hiszen fejlesztésével közelebb jutunk az élhető, tiszta levegőjű, kevesebb dugóval terhelt fővároshoz, településekhez” – magyarázza Fürjes.

A kormány, a főpolgármesternek tavaly tett javaslat alapján, 60 milliárd forint értékben vállalja magára további jelentős budapesti városfejlesztések finanszírozását és megvalósítását, így tehermentesítve a fővárosi költségvetést. A Budai Fonódó villamoshálózat továbbfejlesztésén is már ennek jegyében, a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) döntése szerint dolgoznak.

A vonalszakaszra korábban már készültek tervek, de a kormány és az FKT döntése alapján ezek átdolgozása szükséges, hogy minimálisra lehessen csökkenteni a villamos építésével érintett fák számát, a parti gyalogos és kerékpáros útvonal végig akadálytalan legyen.

Fontos, hogy az itt élők, a területen rendszeresen közlekedők véleményét is figyelembe tudjuk venni” – írja Fürjes Balázs.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DFK
2021. február 14. 06:04
Én továbbra sem értem, miért költ a kormány Hugyapestre. Álljon meg a saját lábán ez a nagyképű csürhe.
h040183
2021. február 13. 14:43
MIcsoda tisztánlátás! Micsoda bölcsesség! És ki tesz azért, hogy a vidék is élhető és fenntartható legyen? Solrold már föl kérlek, MSZP mit is tett ezügyben?
h040183
2021. február 13. 14:41
Ó, na végre csinál valami értelmeset a Karácsony és a stábja!!! Ja nem ők... De azért úgy tesznek mintha...
Gullwing
2021. február 13. 11:35
Budapest, budapest de csodás. Mindig nagyra vannak a GDP termelő képességükkel bpesti barátaink, de ha borsodból, meg a hyírségből, meg ezer más helyről nem járnának fel dolgozni, a sok szánalmas majom éhendöglene ott bpesten.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!