Kérdezzük az óbudai polgármestert és parlamenti képviselőt

2021. február 19. 17:15

Hogyan vélekedik a jelentős lakásépítésekről, amelyek Óbudán zajlanak? Ezek nem ingatlanspekulációk?

2021. február 19. 17:15
Egyesület a Római Partért

„KÉRDÉSEK Dr. Kiss László 3. ker. polgármester úrhoz a 2021. 02. 25-i fogadóórához

Egyesületünk az alábbi kérdéseket tette fel:

– Hogyan vélekedik a jelentős lakásépítésekről, amik Óbudán zajlanak? Ezek nem ingatlanspekulációk? Budabright lakópark, Waterfront Óbuda, Római Residence, Harsánylejtő lakópark, Fagyöngy lakópark.

– Meddig kívánja még fenntartani az Önkormányzat a változtatási tilalmat a Római-parton? Nem volt elég tíz év rá, hogy megszülessen a területre a végleges rendezési terv?

– Hova kívánják kitelepíteni a Római-parton a mentetlen 70 hektáron lakó közel 2000, lassan inkább 3000 embert árvíz idején?

– Milyen árvízi szintig védekezhetnek a Római-parton lévő ingatlantulajdonosok saját ingatlanjaikon ?

– Kívánják-e a lakosságot Óbudán előre tájékoztatni a kitelepítési tervekről a Királyok-Nánási úti földgát gyenge állapota miatt ?

– Milyen intézkedéseket tesz az Önkormányzat a természet védelme érdekében a parton a csatornázatlan büfék tevékenységének a felszámolására? A büfék többsége nem rendelkezik csatornával és a meglévő szikkasztóik sem biztosítják a zárt szennyvíztárolást. Ezért a szennyvíz nagy része a parton a Dunába ürül.

A fenti kérdéseket feltettük Szabó Tímea 3. kerületi képviselő asszonynak is, hiszen az ő választókerülete és az ő szavazói a leginkább érintettek a témában.”

(MTI-OS)

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. február 21. 08:43
Az árteret a funkciója okán hívják ártérnek, mert oda a közelben lévő élővíz rendszeresen árad. A Királyok útjától nyugatra, úgy 100 méterre van a határa. Olyan ez mint mikor valaki a reptéri futópálya vonalában vesz olcsón telket aztán tüntet a zaj miatt.
Szuverén maffiaállam
2021. február 19. 19:25
Ezeket Tarlós kezdte el.
Zsaturnuzs
2021. február 19. 19:15
Óbudán lakom. - Az említett lakásépítések NEM "ingatlanspekulációk". Egyetlen gond van velük: a közlekedési lehetőségeket arrafelé földrajzi okokból roppant drágán lehetne bővíteni. Emiatt évtizedek óta a reggeli munkakezdés idején és a munkaidő végén elképesztő dugó van a Szentendrei úton. És emiatt a Flórián tértől északra bármiféle nagyobb építkezés ostobaság. Az építkezőket ez nem érdekli, fő a biznisz. Az ideköltözők meg nem tudnak róla, amíg ide nem költöznek :(, ők a jó levegőre és a Duna közelségére áhítoznak. - A Római-partra is igaz, amit előbb írtam. Nem kell ide semmiféle "rendezés", ami alatt valójában az illegális építmények legalizálását értik. (Bontani kellene, de azt Magyarországon nem teszik.) - A "mentetlen 70 hektáron lakó közel 2000, lassan inkább 3000 embert árvíz idején" gondolkodjon el azon, hogy miért építkezett engedély nélkül a Duna árterébe. Az ártéri telkek persze olcsók, országszerte építkeznek is árterekre, aztán sírnak-rínak a tulajok, amikor jön a víz, és közpénzből építtetnének védgátakat, milliárdokért. - "Milyen árvízi szintig védekezhetnek a Római-parton lévő ingatlantulajdonosok saját ingatlanjaikon ?" Ezt döntse el az a milliárdos, aki oda épített egy hatalmas villát, és létrehozta "Egyesület a Római Partért" néven a saját személyes érdekképviseletét. A legutóbbi árvíznél saját gátat épített a villája köré (a sajtóban fényképekkel és videóval is bemutatták ezt), ezt szeretné megspórolni. - A "Királyok-Nánási úti földgát gyenge állapota" kamu. Végig autóút van rajta, buszok járnak arrafelé. Nem holmi nyúlgát. - A "csatornázatlan büfék" szennyvize valóban gond. Nem a mostani polgármester a bűnös a helyzetben, ő csak Demszkytől, Tarlóstól és egy másik fideszes III. kerületi polgármestertől örökölte. Demszky főpolgi volt. Tarlós óbudai, az építkezések nagy része Tarlós idejére jutott, ha valaki mutyizott, akkor az ő volt. Demszkyt mindvégig nyüstölte az árteret védő gát megépítéséért. Aztán Tarlós lett a főpolgi, de így sem tudta keresztülverni a gátépítést, a helybeliek ellenállása miatt. Eközben a csónakházak és a víkendházak helyére egyre több lakópark került, az üdülőövezetből apránként lakóövezetté alakult a Római-part. MOST UGYANEZ ZAJLIK A BALATON KÖRÜL: AKI KAPJA, MARJA. No és az erősebb kutyák nyomulnak a szukákra...
Gintonic68
2021. február 19. 18:42
Semmit nem csinálnak, a kampányban volt téma a Római part, mióta győztek kussolnak a témáról!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!