Kedden érkezik az első vakcinaszállítmány Oroszországból

2021. február 02. 14:00

Egymillió ember oltásához elég, kétmillió ampulla orosz oltóanyag érkezik Magyarországra három hónap alatt.

2021. február 02. 14:00
null

„Kedden megérkezik az első koronavírus elleni vakcinaszállítmány Oroszországból, az első körben húszezer ember oltására elegendő oltóanyagot szállítanak Magyarországra” – közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter a videóban emlékeztetett: a kormány Moszkvában megállapodott arról, hogy egymillió ember oltásához elég, kétmillió ampulla orosz oltóanyag érkezik Magyarországra három hónap alatt.

Az első, negyvenezer ampullát tartalmazó szállítmány a Nemzeti Népegészségügyi Központba kerül, ahol a szakemberek elvégzik a még szükséges teszteket. A magyar emberek ezután kaphatják meg a vakcinákat az oltási terv szerint – ismertette.

Hozzátette: minél előbb kapják meg a veszélyeztetett csoportok az oltást, annál előbb lehet feloldani a korlátozó intézkedéseket.

Szijjártó Péter azt mondta, hogy „a központosított brüsszeli vakcinabeszerzés kudarcot vallott”, ami európai emberek életét és az európai gazdaság mielőbbi újraindítását teszi kockára, ezért a kormány új beszerzési források után nézett.

Ebben Magyarország volt az első, de valószínűleg nem marad az egyetlen az Európai Unióban, hiszen a nyilatkozatok alapján már Nyugat-Európában is sürgetik az orosz és a kínai oltóanyag vizsgálatát – vélekedett a miniszter.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanmacska
2021. február 02. 14:34
Azért tök jó, hogy ebben a hónapban ennek még a tízszerese jöhet! A tetves moslékosokat megüti a guta!
kw3v865
2021. február 02. 14:34
Itt a lényeg gyerekek! Az orosz vakcinát biztonságosnak és hatásosnak minősítette a Lancet orvosi szaklap https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)00234-8/fulltext Jó bizniszt csináltak Szijjártóék. A bátor, remekül időzített és észszerűen kockázatvállaló döntésükkel még időben le tudtak szerződni az oroszokkal és több 1000 magyar emberét mentik meg. Remek lépés volt, megérdemlik a gratulációt. Az idióta Momentumos, DK-s nyomorultak mikor kérnek elnézést a mocskolódódásuk miatt, amit az orosz vakcinával szemben tettek? Hergelték az orosz otlás ellen a népet, és most ismét kurva nagy pofonba szaladtak bele.
monuskaroly
2021. február 02. 14:30
Még egy kis adalék. https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210202/breking-916-os-hatekonysagu-az-orosz-szputnyik-vakcina-467986
monuskaroly
2021. február 02. 14:27
Egyetlen ellenzékit sem szabadna beoltani, sem ezzel, sem a Kínaival. Ők várják meg a Brüsszelen át jövő anyagot és pikk-pakk 2025-re már meg is lesznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!