Karácsony Gergely: Ne csak a bentlakásos idősotthonokban oltsanak!

2021. február 03. 20:02

Karácsony Gergely szeretné, hogy kapjanak elsőbbséget az oltás során a nyugdíjasházakban lakók és dolgozók is.

2021. február 03. 20:02
null

Karácsony Gergely főpolgármester levélben kérte Müller Cecília tisztifőorvostól, hogy a nyugdíjasházakban lakók és dolgozók a szociális intézményekhez hasonlóan kapjanak elsőbbséget a koronavírus elleni védőoltások beadása során – tudatta közleményben a Főpolgármesteri Hivatal szerdán.

Azt írták, a bentlakásos intézményeken kívül

a Fővárosi Önkormányzat kilenc lakóházban 391 nyugdíjasházi lakást üzemeltet,

melyek lakói a koronavírus-járvány szempontjából kiemelten veszélyeztetett csoportba tartoznak. A Fővárosi Önkormányzat 24 órás nővérfelügyeletet biztosít, de ez a kontaktusok számát növeli, így a nyugdíjasházak a bentlakásos szociális intézményekhez hasonló veszélyeket hordozhatnak.    

„Szükségesnek látom ebben az esetben az előzetesen meghatározott oltási tervnek a valós élethelyzethez, az aktuálisan felismert kockázatokhoz és lehetőségekhez történő igazítását” – írta levelében Karácsony Gergely.    

A főpolgármester szerint a nyugdíjasházakban lakók és dolgozók egészségének megőrzése szempontjából

az egyetlen megoldás védőoltások révén mielőbb elérni a védettséget.

A Fővárosi Önkormányzat felmérései szerint 230 lakó és 35 dolgozó igényelte az oltást. A Fővárosi Önkormányzat biztosítja az oltási helyszínt, az adminisztrációt, az érintettek kiértesítését, az oltóhelyre való szállítást, valamint szükség esetén az oltást végző egészségügyi személyzetet is – áll a közleményben.    

Jelenleg a fővárosi fenntartású idősotthonokban 3101 ellátott van, közülük 2350-an kapták meg az első, és 827-en már a második védőoltást is. Az idősotthonokban 2166 személy dolgozik, közülük 1248-an kapták meg az első védőoltást, és 461-en a másodikat is – tudatta a Főpolgármesteri Hivatal.

(MTI)

Fotó: Sóki Tamás, MTI

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Orange79
2021. február 04. 15:52
Ne így, ne úgy, ne ezt, ne azt... Az ellenzék állandó konstruktivitása. Bohócok.
Kopa
2021. február 04. 13:06
Levélben kérte? Ilyet is tud? Akkor ez az első levele. Eddig a facebookon üzengetett, azt hitte, az a hivatalos út. hat év után kezd tanulni, ideje neki egy közig. kitűntetés.
zakar zoltán béla
2021. február 04. 12:22
Te Asszonys. !
nyugalom
2021. február 04. 10:11
Micsoda 00 IQ-val rendelkezik az iró hadosztalya ennek a bekakilos fejűnek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!