Karácsony bejelentette a rakpart felújítását, de elfelejtette leírni, hogy kormányzati támogatással történik

2021. február 12. 12:25

„A Duna-part a tiéd is! Megújul a pesti alsó rakpart Kossuth tér és a Margit híd közötti szakasza!” – írja örömködve Facebook-posztjában a főpolgármester.

2021. február 12. 12:25

Karácsony Gergely Facebook-posztban ír arról, hogy a rakpartok gyalogosbarát megújítását első lépésben a pesti alsó rakpart Kossuth tér és a Margit híd közötti szakaszon kezdik el, a mintegy 500 méter hosszú szakasz hiányzó gyalogos kapcsolatának megteremtésével. A főpolgármester úgy fogalmaz, a „tervek tavalyi év elején érkeztek be a hivatalba, de mivel ezek még az előző városvezetés elképzeléseit tükrözték, és nem egyeztek az új városvezetés elvárásaival, ezért a projekt áttervezése mellett döntöttünk. Ennek során szélesítettük a járdát, növeltük a forgalomcsillapított szakasz hosszát, kivettük a szalagkorlátot az útpálya mellől, és talajkapcsolatos fák ültetését kértük. A meglévő út felújításával egyidőben összefüggő, 4-5 méter széles gyalogos sétányt alakítunk ki a forgalom 30km/h-s csillapításával”.

Karácsony leírja, hogy a gyalogos sétány arculata a rakpart Parlament előtti szakaszának kialakításához fog illeszkedni, gránit kockakő burkolattal, emellett a projekt során 35 talajkapcsolatos fát is ültetnek a sétány mentén, a Markó utcai lehajtó támfalát is átépítik a műemlékvédelmi előírások figyelembevételével. Szomorúan jegyzi meg, hogy a rakpart ezek szakaszának szűk keresztmetszete nem teszi lehetővé a kerékpársáv kialakítását, így a kerékpárosok továbbra is a felső rakpartot tudják igénybe venni a biztonságos közlekedéshez.

Végül a főpolgármester azzal zárja a bejegyzését, hogy a mai napon megjelent nyílt közbeszerzési felhívás a kivitelezési munkák elvégzésére, így egy újabb mérföldkőhöz érkezett a projekt megvalósítása. Az építkezés ütemterv szerint idén júniusban kezdődik, és 2021. december 31-én tervezzük befejezni”.

Karácsony mindössze azt „felejtette ki” a bejegyzéséből, hogy a kormány 787 millió forintos támogatást ad a fővárosnak a projekt finanszírozására.

(Mandiner)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Julismama2
2021. február 12. 14:40
https://www.facebook.com/furjesbalazsbp/posts/239774260965218?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202102
Secnir
2021. február 12. 13:41
"Karácsony mindössze azt "felejtette ki" a bejegyzéséből, hogy a kormány 787 millió forintos támogatást ad a fővárosnak a projekt finanszírozására." az előző tervhez, igen. ehhez egy fillért sem ad. az Anonym Cikkírók Egyesületének oszlopos tagja pedig ezt "felejtette ki" a cikkből...
pollip
2021. február 12. 13:08
Ahogy mentora, ő sem fejti ki az igazság minden részletét.
holder
2021. február 12. 13:05
Orbán bejelentette, hogy 1500 milliárd forintot fektetnek a magyar egyetemekbe, de elfelejtette hozzátenni, hogy ez Unió helyreállítási alapjából történik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!