A Jobbik szerint át kellene alakítani a képviselői vagyonnyilatkozatok rendszerét

2021. február 02. 12:36

A párt szerint a képviselők rokonainak vagyonnyilatkozatait is nyilvánossá kellene tenni.

2021. február 02. 12:36

Továbbra is a képviselői vagyonnyilatkozatok rendszerének átalakítását szorgalmazza a Jobbik. Csányi Tamás, a Jobbik frakcióvezető-helyettese keddi online sajtótájékoztatóján felidézte, hogy pártja évek óta javasolja a változtatást, amelyet most egyéni indítványként ismét a törvényhozás elé terjesztett.

A javaslat elemei között említette, hogy az érintettek ne papíron, hanem elektronikus formában töltsék ki ezt a dokumentumot, hogy egységes rendszer jöhessen létre, és kutathatóvá váljon minden képviselő vagyonnyilatkozata. Szorgalmazta, hogy a képviselők mellett rokonaik vagyonnyilatkozata is legyen nyilvános, mondván, „ott lehetne felderíteni, hogy mely családtag nevén mik azok az értéktárgyak, vagyonelemek, amik a képviselő vagyonnyilatkozatából hiányoznak”. A jobbikos politikus felvetette, hogy a képviselőknél folytasson vagyonosodási vizsgálatot a ciklus elején és végén is az adóhivatal.

A legfontosabb, hogy tiszta legyen a közélet. Most nem az. De 2022-től nagy reményünk van arra, hogy az lesz – fogalmazott Csányi Tamás.

A képviselői vagyonnyilatkozatokról ide kattintva olvashat összeállítást.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2021. február 02. 17:53
Jakab nem annyira buta, hogy ne tudná, adatvédelmi okból biztos nem megy át a rokonok (hetediziglen?) vagyonnyilatkozata. De legalább kamuzott egy nagyot Miért nem kérdezi inkább a családi vagyonról Gyurcsányékat?
kikicsoda
2021. február 02. 15:42
Igen, legalább 10-ed fokon, mindn unokatestvér, nagynéni, nagybácsi, stb. teljes és részletes vagyonnyilatkozatát elekronikus formában elérhetővé és kutathatóvá kell tenni mindeni számára a világhállón .... Az a Csányi Tamás egy komoly atomagy ... még egy kicsi és fel is robban ...
ThunderDan
2021. február 02. 14:06
Miután 30 éve kb. a kutya sem törődik azzal sem, mi van a képviselői vagyonnyilatkozatokba írva, gyártsunk le még sok ezer vagyonnyilatkozatot pluszban...
Mich
2021. február 02. 13:53
Sőt, ha Jehova megsegíti, akkor még a posztkommunisták miniszterelnök-jelöltje is lehet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!