Hollik: A baloldal adót emelne és megszorítana most is

2021. február 08. 16:18

Hollik István szerint Gyurcsányék válságkezelési stratégiája 200 ezer munkahelyet tett tönkre.

2021. február 08. 16:18
null

A kormánypártok szerint a baloldal ismét ugyanazt az elhibázott gazdaságpolitikát kényszerítené az emberekre, amellyel a kormányzása idején a csőd szélére sodorta Magyarországot. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői online sajtótájékoztatóján kijelentette: a koronavírus-járvány egyértelművé tette, mi a különbség a baloldal és a nemzeti oldal válságkezelő stratégiája között.    

A baloldal most is ugyanazt az elhibázott gazdaságpolitikát akarná a magyar emberekre kényszeríteni, amellyel kormányzásuk alatt a csőd szélére sodorták Magyarországot.

Ők a válságot mindig adóemeléssel és megszorításokkal akarják, illetve akarták korábban is kezelni – mondta.    A kommunikációs igazgató kiemelte: a Fidesz-KDNP-kormány a baloldallal szemben más utat választott, a nehéz helyzetben nem újabb adókat, újabb terheket rak a vállalkozások vállára, hanem segíti őket abban, hogy talpon tudjanak maradni, illetve a munkahelyeket meg tudják őrizni.    

Hollik István hangsúlyozta:

a számok azt mutatják, a kormány gazdaságvédelmi intézkedései sikeresek voltak.

Ezek egyik legfontosabb pontjaként említette az ágazati bértámogatási programot. Ennek keretében a kormány az érintett, a koronavírus által leginkább sújtott ágazatokban a járulék elengedése mellett a vállalkozások számára a bérek 50 százalékát kifizeti annak érdekében, hogy a vállalkozások – leépítések és elbocsátások helyett – a járvány ideje alatt is meg tudják tartani a dolgozóikat.    

A kormánypárti politikus aláhúzta:

a bértámogatás sikerét és hasznosságát mutatja, hogy már több mint 100 ezer munkahely megvédése érdekében vették igénybe.    

Ma Magyarországon 4,5 millióan dolgoznak, nagyjából ugyanannyian, mint a járvány előtt – mondta Hollik István, hozzáfűzve: Gyurcsány Ferencék idején ez a szám kevesebb mint 3,6 millió volt. A kommunikációs igazgató hangsúlyozta: a bértámogatásoknak köszönhetően sikerült megvédeni a munkahelyeket, a járvány, illetve az azt követő gazdasági válság hatására nem szűntek meg tömegesen álláshelyek. Ezzel szemben a baloldali kormány a válság idején tovább szorongatta a vállalkozásokat, adóemelésekkel és megszorításokkal sújtotta őket, ami abban az időben tömeges elbocsátásokhoz vezetett – folytatta, rámutatva:

a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal a válság időszakában a hibás, rossz válságkezelő politikának köszönhetően 200 ezer munkahelyet tett tönkre, ennyien váltak munkanélkülivé.    

Hollik István értékelése szerint ebből az következik, hogy a baloldal válságkezelése megbukott, nem működik: az nem segít a családokon, a munkavállalókon és a vállalkozásokon, hanem megsarcolja őket és újabb terheket tesz a vállukra. Ehhez a válságkezelő politikához nem térhetünk vissza, a mostani kormány más utat fog választani, amikor a gazdaság újraindítását kell elősegíteni – jelentette ki a kormánypárti politikus.

(MTI)

Fotó: MTI/Soós Lajos

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. február 08. 19:52
Ugyan már, a baloldal csak akkor emel adót ha válság van, nem tehetnek róla, hogy a mikor hatalomra kerülnek akkor mindig válság van.
certus
2021. február 08. 18:31
"A ,,progresszív" jövedelemadó bevezetése csak a kezdet lenne, azt követhetné a vagyonadó - nyilatkozta az ATV-nek Fekete-Győr András azt követően, hogy a baloldali pártok kedden közös posztban álltak ki a közösségi oldalaikra. A Momentum elnöke részletekbe nem bocsátkozott, annyit említett, hogy a sort az ingatlanadóval kezdené, majd jöhetnének az emelések, átalakítások. A parlamenten kívüli balliberális párt vezetője nem árul zsákbamacskát, mivel 2018-as programjukból már kiolvasható volt, hogy csökkentenék a két-, illetve háromgyerekeseknek nyújtott családi adókedvezményt." https://magyarnemzet.hu/belfold/adoprest-iger-a-baloldal-9194273/
Berecskereki
2021. február 08. 17:04
Megint csődbe akarják vinni az országot? Egyelőre beláthatatlan politikai és anyagi következményei lehetnek annak a pernek, amelyben az amerikai legfelső bíróság arról dönthet a következő hónapokban, hogy perelhetik-e az Egyesült Államokban a magyar államot a nem Magyarországon élő holokauszttúlélők az őket több mint 75 éve ért sérelmek és károk miatt? Richard Weisberg, a túlélők egy csoportjának egyik ügyvédje – aki Franciaországot több tíz millió dolláros kártérítésre kötelezte – a Magyar Nemzetnek azt mondta: a megoldás a magyar állammal is a peren kívüli megegyezés lenne. A periratokban egyelőre csillagászati összegek jelentek meg potenciális kárigényként. https://magyarnemzet.hu/kulfold/ez-csodbe-vinne-magyarorszagot-9341558/
Dorset Naga
2021. február 08. 17:03
Mi mást tennének, ez van beléjük kódolva. Kommunista nivellálása az emberek jövedelmének, a buta prolik helyzetbe hozása a munkaalapú társadalom háttérbe szorításával. Segélyezés megint, a társadalom egészséges szövetének újbóli szétszaggatása szociális ellátásnak hazudva azt. Infláció gerjesztése, és a külföldi tőke előtti teljes behódolás, a jól ismert merjünk kicsik lenni szlogen újra bevezetése. Ezt kell mindenáron megakadályozni, nem kívánom megint a bolseviki szakértelmet átélni. A gyerekeimnek meg pláne, akik most igen jól keresnek, de a sávos adózással a jövedelmük harminc százalékát is elveszíthetik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!