Győri főorvos: orosz, amerikai vagy kínai vakcina, teljesen mindegy

2021. február 26. 20:47

Dr. Fi Zsolt, a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház kardiológus főorvosa nehezen tolerálja a kétkedők, oltatni vonakodók álláspontját.

2021. február 26. 20:47
null

„Mi, kórházi orvosok naponta látjuk a lélegeztetőgépen lévő Covid-fertőzött betegeket. A vírus valódi, pusztító természetével csak az nincs tisztában, aki még nem találkozott vele”idézi a főorvost a Kisalföld.hu.

Hogyan veszi a bátorságot bárki, hogy mást elbizonytalanítson? Orosz, amerikai vagy kínai vakcina. Teljesen mindegy. A jó oltás az, amelyiket felajánlanak, mert csak az használ és semmi más”

– véli Dr. Fi Zsolt. A kardiológus kifejtette, hogy senki ne gondoljon arra, hogy oltatlanul elkerüli a Covid-fertőzést. Saját, erős immunrendszerünkben vagy az immun-erősítőkben egyáltalán nem lehet bízni ebben az esetben. A főorvos szerint az oltás az egyetlen – kiegészítve a maszk és a távolságtartás fizikai védelmével –, ami megállítja a Covidot.

– tette hozzá. Dr. Fehér Rózsa főorvos, a győri oltóközpont vezetője szerint „a harmadik hullám nem kerül el bennünket”, így ő is arra buzdított, hogy fogadja el mindenki az első adandó alkalommal a vakcinát.

Nyitókép: Noel Celis / AFP

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zara
2021. február 28. 15:01
nem, nem mindegy mert különböző technológiávak készültek... amelyik nem volt még emberen tesztelve egyértelmüen kockázatosabb... ez nem jelenti h veszélyes hanem csak h kockázatosabb...
marica61
2021. február 27. 16:13
végre megkaptam a vakcinát. öszintém mondom,hogy régen éreztem ilyen megkönnyebbülést és boldogságot. kinai vakcinát kaptam háziorvoso,tol
olajfa1
2021. február 27. 12:57
köszönöm, hogy ezeket a IGAZI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNYEKET is közzéteszik! és nem csak a vérvörös sokdiplomások propaganda böfögéseit ontják a közönségnek!
G r o s w e n o r2
2021. február 27. 11:10
Lakosságarányos beoltás tekintetében Magyarország első helyen áll az EU-ban Lengyelországgal és Görögörszággal csaknem 8% os beoltottsággal. Lehagytuk a szomszéd országokat és a leggazdagabb és legnagyobb EUs országokat. https://ourworldindata.org/covid-vaccinations
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!