Gulyás: Március 15-ig maradnak a mostani szabályok

2021. február 25. 10:53

Az előrejelzések szerint a számok romlani – egyesek szerint drámaian romlani – fognak a következő hetekben – mondta a miniszter a kormányinfón.

2021. február 25. 10:53
null

Csütörtökre az idei évben nem látott fokozatra kapcsolt a koronavírus-járvány, az immáron harmadik hullám első hetének végén közel négy és félezer fertőzöttet azonosítottak.

Gulyás Gergely a délelőtti kormányinfón elmondta, hogy a kormány is foglakozott a helyzettel szerdai ülésén. „Azt reméljük, hogy a korlátozások utolsó időszakában vagyunk” – mondta, de hozzátette: nehéz hetek várnak ránk, mert itt a harmadik hullám. Az előrejelzések szerint a számok romlani – egyesek szerint drámaian romlani – fognak – derült ki a miniszter szavaiból, aki bejelentette, hogy március 15-ig maradnak az eddigi védelmi intézkedések.

Gulyás szólt arról is, hogy a nemzeti konzultáció eredményeképpen döntenek majd a korlátozások esetleges feloldásáról. „A korlátozások fokozatos enyhítéséhez akkor jutunk közelebb, ha felgyorsul az oltások folyamata. Ezen és a jövő héten annyi embert tudunk beoltani, amennyit korábban” – mondta a miniszter. „A baloldali pártok oltásellenesek, és ennek az az oka, hogy a járvány elhúzódásával több esélyt látnak a hatalomra kerülésre” – tette hozzá. „A legszomorúbb politikai fejlemény, hogy baloldali polgármesterek hívnak fel az oltóanyagok bojkottjára” – mondta, hozzátéve hogy emberi életeket tesznek ezzel kockára.

A nemzeti konzultációt több mint 425 ezren töltötték ki. Március közepéig van lehetőség kitölteni – ismertette ezután a miniszter. Gulyás elmondta, hogy a bértámogatások továbbra is érvényben maradnak. Az utóbbiak esetében a fennakadásokon túl van a kabinet, és naprakészen tudják kifizetni a támogatásokat. 41 milliárd forintos igény érkezett be, és ebből 39 milliárd forintot fizettek ki.

Ezt követően a szokásos módon a sajtó kérdései következtek.

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a Puskás Aréna eleve úgy kapott működési engedélyt, hogy azt félévente felül kell vizsgálni. A gyalogosok biztonsága érdekében szükséges az autókijáró megépítése – tette hozzá, kiemelve hogy semmilyen titkosítandó dolog nincs az ügy mögött. Jakab Péter balesetéről akarták elvonni a figyelmet a Jobbikban, mivel a pártelnök sofőrje „náci múlttal rendelkezik”.

Gulyás Gergely egy másik kérdésre azt mondta, hogy mindenki eldöntheti, hogy melyik vakcinából kér, de mivel kevés a vakcina, ezért még nem lehetséges ez. Értelemszerűen, aki adott pillanatban nem kér egy vakcinát, azt hátrébb soroltak, de amikor lesz belőle, akkor beoltják. Hnagsúlyozta: minden oltóanyag hatékony védelmet jelent a vírussal szemben.

 

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. február 28. 14:08
Jó rendben, de azért március 15-én ünnepeljünk! A Fidesz kormányzat sajnos túlságosan labanc.
ginacica
2021. február 25. 13:56
amire senki sem kíváncsi, az a betegség valódi vagy jól közelítő elterjedtsége. egy adott terület helyzete jól feltérképezhető a véleménykutatásokhoz hasonló eredményt hozó statisztikai mintával: merítek, megnézem: beteg-e, beteg volt-e. jó módszertannal egész pontos kép lenne nyerhető, nem is túl drágán. na de ki lenne ilyen bátor :)
Ferer
2021. február 25. 13:41
Van egy olyan érzése hogy Március 15-ig maradnak ezek a szabályok és utána szigorítanak rajta ha bebizonyosodik Gulyás jóslata hogy "drámaian romlani fognak" a számok.
Jason Bourne
2021. február 25. 13:30
"Gulyás: Március 15-ig maradnak a mostani szabályok 2021. február 25. 10:53 Az előrejelzések szerint a számok romlani – egyesek szerint drámaian romlani – fognak a következő hetekben – mondta a miniszter a kormányinfón." Na ezt most hogy értsem? Még nagyobb szigor lesz? Már a kaszinók is bezárnak vagy mi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!