DK: minden ötödik egészségügyi dolgozó azt fontolgatja, hogy elhagyja a pályát

2021. február 19. 14:50

Komáromi Zoltán szerint a kormánynak észre kellene vennie, hogy nem lehet tovább „kizsákmányolni” az egészségügyi dolgozókat.

2021. február 19. 14:50

Az új egészségügyi jogállási törvény miatt minden ötödik egészségügyi szakdolgozó azt fontolgatja, hogy márciusig nem írja alá az új szerződését és ezzel gyakorlatilag elhagyja a pályát – mondta sajtóhírekre hivatkozva a Demokratikus Koalíció (DK) egészségügyi szakpolitikusa. 

Komáromi Zoltán pénteki, online sajtótájékoztatóján közölte:

a hírek szerint van olyan Covid-osztály, ahol ugyanilyen okokból az ápolók nyolcvan százaléka készül felmondani.

Ha ez a koronavírus-járvány harmadik hullámának felfutása közben történik meg, az a magyar egészségügy gyors, földcsuszamlásszerű összeomlását hozhatja magával – fogalmazott a politikus.    

A kormánynak legalább pénteken, a magyar ápolók napján észre kellene vennie, hogy nem lehet tovább „kizsákmányolni” az egészségügyi dolgozókat, mert annak beláthatatlan következményei lesznek – jelentette ki a háziorvos. Tarthatatlan, hogy az őket megillető megbecsülés helyett „megalázó” bérezés mellett, egyre romló munkakörülmények között, bizonytalan és kiszámíthatatlan munkajogi környezetben kell dolgozniuk – jelentette ki.

(MTI)

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. február 19. 18:19
bingó lászló komáromi...
lemez
2021. február 19. 18:02
Komáromi félti az eú-i dolgozókat,rendelésén arra biztatja körzeti betegeit ,hogy ne regisztráljanak az oltásra.Nagyszerú orvos.
Annalili
2021. február 19. 17:54
,,, én elégedett lennék az emeléssel, ha ez a műszaki_gazdasági részt is érintené..ezt bezzeg kivették a törvény hatálya a)lól, mint általában, ha eüről van szó... Minden tiszteletem az orvosoké és ápolóké, de ha nincs víz, áram, hűtés, fűtés, anyagbeszerzés, akkor meddig működnének államilag vagy maszekkent?
Marcellina
2021. február 19. 17:05
Az egészségügyben dolgozókat nem más mint ez a világjárvány zsákmányolja ki. Ha végre vége lesz akkor újra dolgozhatnak magánban is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!