Cenzúrázza Tatabánya baloldali polgármestere a helyi lapot

2021. február 18. 15:21

Egyoldalú politikai véleményeket engedélyez csupán az önkormányzati forrásból finanszírozott lapjában a baloldali polgármester a Fidesz tatabányai szóvivője szerint.

2021. február 18. 15:21
null

Kupcsok Péter, a Fidesz tatabányai szervezetének szóvivője sajtótájékoztatón számolt be az esetről. Mint mondta, a Fidesz-frakció reagálási lehetőséget kért a polgármester négyoldalas politikai tartalmú cikkére, amely Városvédelmi akcióterv címmel jelent meg az önkormányzati fenntartású Jó szerencsét! városi magazin januári számában. A megjelentetésre átküldött írásokat azonban az emailek alapján Szücsné Posztovics Ilona polgármester letiltotta, az alábbi indoklással:

– állt a polgármester reakciójában. Ezzel némileg ellentmond a tény, hogy a magazin első, 2020 augusztusi számában Grumai Ztia, Jakab Péter, Szabó Tímea és Ungár Péter álláspontja is megjelenhetett. A szerkesztőség az önkormányzat Facebook-oldalára közzétett reakciójában azt írta, hogy a Jó Szerencsét! magazin nem pártközlöny és elsősorban közéleti tartalommal töltik meg. A közlemény szerint Schmidt Csaba, a Fidesz-KDNP helyi frakcióvezetője a szerkesztőségnek elküldött cikkében pártpolitikai véleményt fogalmazott meg, ezért nem közölték le.

Nyitókép: Facebook

 

 

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2021. február 19. 09:09
Luxus Ica dolgozik.
zakar zoltán béla
2021. február 18. 19:20
Ildikót átműtötték?
Gombóc XVI. Artúr
2021. február 18. 18:10
Ahogy Juhász Gyula mondta, Anna örök... "...Nem csak a szöveges híreknél, a fényképeknél is érvényesül a cenzúra az MTI-nél. Politikai alapon születő döntésekről, torzított valóságábrázolásról számoltak be a hírügynökségnek dolgozó fotósok..." "...Kárpáti János MTI-s pályafutása 2015-ben ért véget, miután egy brüsszeli eseményen egy előre nem egyeztetett kérdést tett fel Orbán Viktornak. A miniszterelnök ekkor beszélt arról, hogy napirenden kell tartani a halálbüntetés kérdését, emiatt pedig kritikákat kapott saját pártcsaládjától, az Európai Néppárttól is. Kárpáti János ezekre a kritikákra kérdezett rá a miniszterelnöknél..."
nempolitizálok
2021. február 18. 17:41
Jókora cseléd lehet ez a nő, de a tatabányaiak nyilván megérdemlik. Nekem ne mondja senki, hogy nem tudták, az sem tünt fel nekik, hogy 2010 előtt mutatóban volt jobbos média.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!