Brüsszel a határzár feloldására szólított fel hat tagállamot, köztük Magyarországot

2021. február 24. 11:11

Az Európai Bizottság szerint sérül az uniós állampolgárok szabad vándorlásának alapelve.

2021. február 24. 11:11
null

Az Európai Bizottság felszólított hat uniós tagállamot – köztük Magyarországot – arra, hogy haladéktalanul oldja fel a koronavírus-járvány miatt elrendelt határzárat, mert sérül az uniós állampolgárok szabad vándorlásának alapelve, számol be az euronews. A magyar kormányon kívül a belga, a dán, a finn, a német és a svéd kabinet válaszát várják Brüsszelben tíz napon belül.

Németországot azért is éri bírálat, mert nem azonos alapon ítéli meg a különböző határszakaszain belépőket. Az ausztriai Tirol, illetve Csehország felől kizárólag németeket és németországi állandó lakosokat enged be. A Franciaország felőli határsávban viszont továbbra is engedi az ingázást.

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szodabár
2021. február 24. 19:30
A schengeni egyezmény nem sérül a migránsok miatt? A munkaerő szabad áramlása nem sérült, amikor 2011-ig nem engedtek bennünket dolgozni az osztrákoknál és a németeknél? 2015-ben meg sírtak, hogy jöjjenek a szír agysebészek? Az alapító atyák szerint az unió nemzetállamok gazdasági együttműködése. Ez az elv naponta hányszor is sérül?
celoke
2021. február 24. 16:35
Most komolyan, mit képzelnek ezek a vízfejű sorosista bürokraták magukról? Ezek tényleg azt hiszik, hogy belepofázhatnak szuverén államok belügyeibe? Aztán majd csodálkoznak, hogy fügét mutatunk nekik. Magyarország (és a többi érintett hat másik országgal egyetemben) szuverén független állam, és maga dönti el, mikor és kiket enged be a területére és kiket nem. Az EB ingyenélő vízfejű majmai pedig vegyék tudomásul, hogy ebben a kérdésben csak az országunk érdekeit nézzük, és le vannak tojva az uniós alapelvek. Érdekes, arról kussol az EB, hogy milyen alapelv szerint lehet a járvány dühöngése idején is ész nélkül beereszteni a muzulmán léhűtők hordáját, meg a sorosista NGO hajóknak kikötést engedélyezni. A tagállamok belügyeibe való belepofázás helyett inkább a vakcinák időben és elegendő menyiségben történő beszerzéséve kellet volna a tisztelt EB-nek foglalkoznia.
nempolitizálok
2021. február 24. 14:33
Az a mázli, hogy ezeket a szovjetúnióval ellentétben még le lehet szarni. Na most azért képzeljük el,hogy egy szervilis ballibsi kormány megnyitja a határokat.
bagira
2021. február 24. 12:59
Ep mocskos hazug gazemberek gyülekezete.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!