Breuer Péter a Molnár Antal Zeneiskolához juttatná a feleslegessé vált versenyzongorát

2021. február 24. 17:13

Breuer Péter a Heti TV és a Breuerpress tulajdonosa nyílt levelet intézett Niedermüller Péterhez, Erzsébetváros DK-s polgármesteréhez.

2021. február 24. 17:13
null

„Tisztelt Polgármester Úr!

Nemrégiben jutott tudomásomra,hogy az egykori ERŐMŰVHÁZ épületében, a Wesselényi utca 17. sz. alatt a kiürítés után még elszállításra vár az a Steinway zongora, amelyet a kerület előző alpolgármesterének és zongoraművész feleségének a közreműködésével sikerült megvenni, és amely hangszer egykor a világhírű bécsi Musikverein-ben szolgált.Miután nem lehet tudni, hogy ennek a remek hangszernek mi lesz a sorsa, ezért úgy gondolom, az a legtisztességesebb, ha támogatóim és barátaim segítsége alapján ajánlatot teszek az önkormányzatnak, hogy megveszem a zongorát.

Ugyanazt az összeget fizetem ki, amennyibe ez került a megvételkor. Ezzel egyrészt megoldódhat a hangszer elhelyezésének a kérdése, de mellette az általam befizetett összeggel is lehet csökkenteni az önkormányzat állítólagos költségvetési gondjait.Ezúttal szeretném azt is kifejezni, hogy amennyiben sikerül megállapodni a kerülettel, azaz megvehetem a zongorát, úgy abban az esetben a hangszert ingyenes használatra, adományként Erzsébetváros méltán világhírű oktatási intézményének, a Molnár Antal Zeneiskolának átadnám, mert úgy vélem, ez a hangszer ott lehet a legjobb helyen, az ott dolgozó kiváló tanárok és a hangszer segítségével a jövő Fischer Annie-jait, Kocsis Zoltánjait, Cziffra Györgyeit sikerül elindítani a pályájukon” – áll a PestiSrácok.hu internetes portálhoz eljuttatott nyílt levélben. 

Fotó: DPA PICTURE-ALLIANCE/AFP/MARCUS BRANDT

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2021. február 25. 09:07
Elkezdték már a padlóra székfoglalók a kiköltözést az elbitorolt épületből, ahogy ígérte a rémisztő képződmény? Csak hogy mihamarabb megfelelő helye legyen a zongorának.
XSXS
2021. február 24. 21:51
Breuer Peter. Tolem csak a legmelyebb tiszteletemet tudom szamodra kuldeni.
MayorAnna
2021. február 24. 21:24
Nem volna egyszerűbb, közvetlen a Molnár Antal Zeneiskola számára(!)/nevére(!) megvenni? Még, akár reklámozott adományként is.
békalepcse
2021. február 24. 20:58
Köszönjük a Breuer Úrnak e nemes felajánlást és gratula neki a százpontos fricskáért... :-))) Egyébként meg a durva aaaa....káját a bányakapitánynak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!