A baloldal milliókat költ a kínai és orosz vakcina elleni kampányra

2021. február 24. 07:32

A rekorder a DK, de a Momentum sem akar tőlük lemaradni, írja a Magyar Nemzet.

2021. február 24. 07:32

A baloldali pártok a szakértők véleménye ellenére intenzíven kampányolnak a kormány által vásárolt kínai és orosz vakcina ellen, sőt jelentős – több millió forintos – összeget költve Facebook-hirdetésekre is, növelni próbálják a magyarok oltóanyagokkal szembeni bizalmatlanságát, írja a Magyar Nemzet. A rekorder ezen a téren a DK, a párt milliós tételben fizetett oltásellenes bejegyzések hirdetéseiért a Facebook hirdetéstárán fellelhető adatok szerint.

Gyurcsány Ferenc január 17-én például a következőt írta a legnagyobb közösségi oldalon: „Jogod van megválasztani a vakcinát. Jól teszed, ha csak olyan vakcinát használsz, amit engedélyeztek az EU-ban. Ez itt most nem politika. Ez több annál. Ez élet. Vigyázz magadra, és vigyázz ránk! Kérlek!” Ennek a bejegyzésnek a hirdetésére több mint kétszázezer forintot költött a DK – magát oltáspártinak nevező – elnöke.

Fekete-Győr András sem akart lemaradni szövetségesétől. Egy nappal később ő is fizetett hirdetéssel növelte annak a bejegyzésének az elérésszámát, amelyben arról írt, hogy előbb a kormánytagok oltassák be magukat a kínai vakcinával. „Bizonyítsák be, hogy nekik ugyanolyan jó a még nem engedélyezett kínai, mint a már engedélyezett nyugati védőoltás!” – fogalmazott a Momentum elnöke, és egyúttal arról értekezett, hogy Orbán Viktor politikai nyomást gyakorolt az Országos Gyógyszerészeti Intézetre, hogy minél előbb engedélyezzék a Sinopharm oltóanyagának magyarországi felhasználását.

Összesen 193 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Eva-Anna
2021. február 24. 13:01
Olyan böszmék, mint a Gyurcsány. Ha a kinaianal kezdödött a virus betegseg, nekik van a legnagyobb es leghosszabb tapasztalatuk vele. Miert ne tudnanak jo vajcinat csinalni. A tavolkeleti tudosok nagyon jok. Az orosz oltast kapta egesz KGST Europa, most azonnal elfelejtettek az oroszok vakcinat csinalni? Azt hitetik el, mindha az EU-nak lenne akar 1 laboratoriuma. Nem ez egy agentur. Meghiv az EU-bol nemzeti tudosokat, ekik vizsgaljak a dokumentumokat. meg lehet nezni az EMA oldalat, hogy kik dolgoznak, kiket hivnak meg. Vizsgaljak a ennivalot, kozmetikumokatt, gyogyszereket, szajruzst, meg a vakcinat.EMA csak egy pecset.
Pierre
2021. február 24. 12:54
csoda hulye vagy. Nem ezt jelenti a sor vege. A sor vege buntetest jelent. Azt jelenti, hogy nem akkor fogod megkapni, amikor megerkezik az eu altal elfogadott vakcina, hanem miutan mindenki mast beoltottak.
BossN
2021. február 24. 12:00
Mocskos gyilkosok. Aki az oltás ellen van az a magyar emberek halálát kívánja.
realista
2021. február 24. 11:55
A törvényes előírások, szabályok betartásának megkövetelése nem oltásellenesség. Megint fordítva ültök a lovon, és próbáltok politikai kérdést csinálni a szakmaiból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!