101 nap után véget ért az SZFE oktatóinak sztrájkja

2021. február 19. 16:50

Október elsejétől tiltakoztak.

2021. február 19. 16:50

Online sajtótájékoztatót tartottak a Színház-és Filmművészeti Egyetem tanárai, akik október elsejétől sztrájkolnak „egyetemük autonómiájáért”. A tiltakozás ezen formájának jogszerűségét azonnal meg is támadta az intézmény új vezetése. A sztrájkot elsőfokon nem, de aztán másodfokon, majd újra elsőfokon is jogszerűnek ítélte a bíróság, elutasítva az új kuratórium keresetét.

„Jogilag a folyamat azonban még mindig nem zárult le, a Kúriához nyújtott be kérelmet a munkáltató és fenntartó. Bár nem száz százalék, de a korábbi döntéseket nem valószínű, hogy megváltoztatják” – mondta el Zeller Judit, a a TASZ jogásza, akinek szavait a sajtótájékoztatóról tudósító 24.hu idézi.

Szarka Gábor kancellár és Novák Emil rektorhelyettes levelükben azt írták, hogy a munkáltató érintettsége hiányában a maga részéről lezártnak tekinti a sztrájktárgyalásokat.

A sajtótájékoztató azzal a bejelentéssel ért véget, hogy a sztrájk pénteken véget ér. Csató Kata, a sztrájkbizottság ügyvivője azzal indokolta a döntést, hogy a kommunikációs ív lejtmenete miatt nem látják esélyét annak, hogy az egyeztetés megtörténjen, így ezt a típusú fórumkeresést nem folytatják. Ez egyben azt is jelenti, hogy a sztrájk 101 napig tartott.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2021. február 20. 11:06
101 legfeljebb a kiskutya:-) Ezek a hősök a téli szünetben is sztrájkoltak úgy, hogy ott sem voltak:-) Mindegyik ült otthon a fotelben és azt mondta a szüleinek, hogy most nem ér rá semmi mást csinálni, mert szrtájkol:-)
egyvilág
2021. február 19. 20:57
Az SZFE ügy lényeglátó elemzése: https://egyvilag.hu/korabbiuzenetek/PT105_2020-11-19.shtml#szfe + A vidéki egyetemek elfoglalása: https://www.egyvilag.hu/index.shtml#egyetemfoglalas
bpe
2021. február 19. 20:37
szrtájkép 101 napnyi csata után..
elfújta az ellenszél
2021. február 19. 20:35
Sok hűhó semmiért. Ha ugyanezt szinpadon adják elő, abból legalább jegyár bevétel lett volna
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!