Szanyiék pártjának távlati célja a szocializmus

2021. január 04. 12:25

Büszkék arra hogy egy év alatt áttörték a mérhetőséget jelentő 1 %-os határt.

2021. január 04. 12:25
null

A tavaly tavasszal alakult IgenSzolidaritás sikeresen lépett fel a magyar politikai térképre a polgári ellenzék által üresen hagyott baloldali zónában – értékelte 2020-at Huszti Andrea, a párt elnöke

Huszti szerint pártja kevesebb, mint egy év alatt áttörte a mérhetőséget jelentő 1 %-os határt, felépített egy koherens baloldali programot, amely világossá teszi, hogy a világ megannyi baloldali pártjához és mozgalmához hasonlóan

az IgenSzolidaritás távlati célja is a szocializmus.

Ehhez a programhoz miniszterelnök-jelöltet is választottak Szanyi Tibor, korábbi EP-képviselő személyében. A párt éles kritikával illeti a profithajhász kapitalizmust, amelynek magyarországi változatát klienskapitalizmusnak nevezi. Az IgenSzolidaritás rövid távon önálló baloldali frakciót akar a Magyar Országgyűlésben, mert meggyőződése, hogy a szociális, morális és környezeti válság felszámolását annál sokkal többen kívánják, mint a törvényhozási bejutást jelentő 5 %-os küszöb.    

A magyar választójogi szabályozás, valamint a jelenlegi magyar politikai klíma az IgenSzolidaritás önálló indulását követeli meg mind a 106 választókerületben, természetesen hasonló listát is. „Világos víziónk, követhető programunk és jó jelöltjeink vannak” – szögezte le Huszti Andrea, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom elnöke.

(MTI)

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2021. január 04. 21:44
Inkább igyon még pár pohárral, akkor talán hihetőbbnek látszik a cél.
Harangláb
2021. január 04. 20:36
Most láttam az elfogulatlan Rónai Egon műsorában, akit most is csak a kormánygyalázó mondatok érdekeltek, így persze hogy nem jutott eszébe megkérdezni tőle, hogy ha már a Kádári szocializmus olyan csúfosan befuccsolt, akkor miért nem épített az elvtársaival szocializmust, amikor 1994-98, és 2002-2010 között voltak hatalmon...:)))
lemez
2021. január 04. 17:38
Javasolnám az újboli ösközösséget.
zakar zoltán béla
2021. január 04. 17:37
Zsurkon?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!