Operatív törzs: Jóval gyorsabban halad az oltás, mint ahogy a vakcina érkezik

2021. január 15. 12:33

Eddig 106 ezren kapták meg a védőoltást, és 130 ezer ember oltására elegendő oltóanyag érkezett Magyarországra.

2021. január 15. 12:33

Eddig 130 ezer ember oltására elegendő oltóanyag érkezett Magyarországra, ebből már csaknem 106 ezren meg is kapták a védőoltást – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője az operatív törzs nevében a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős testület pénteki online sajtótájékoztatóján. Galgóczi Ágnes kiemelte: a koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszába lépett Magyarországon azzal, hogy megérkeztek az első vakcinaszállítmányok. Jelenleg két oltóanyag rendelkezik az európai gyógyszerhatóság engedélyével, a Pfizer december 26. óta, a Moderna pedig január 12. óta szállít vakcinákat Magyarországra – mondta.

Az osztályvezető tájékoztatása szerint az eddig beoltottak döntő többsége egészségügyi dolgozó, de már 7 ezer idősotthonban élő, vagy az ott lakókat gondozó ember is kapott védőoltást. Galgóczi Ágnes hozzátette: a következő vakcinaszállítmány kedden érkezik Magyarországra, addig várhatóan fel is használják a most rendelkezésre álló oltóanyagot.

(MTI)

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. január 17. 15:19
"Váratlanul lemondott annak a kínai gyógyszercégnek az elnöke, amelyiktől Orbánék rengeteg vakcinát vennének Az orvos ugyanis arról posztolt 4,8 millió követőjének a Twitter-szerű kínai Weibón, hogy a Sinopharm oltásának 73 mellékhatása van, így ez a világ legveszélyesebb oltóanyaga." https://444.hu/2021/01/15/varatlanul-lemondott-annak-a-kinai-gyogyszercegnek-az-elnoke-amelyiktol-orbanek-rengeteg-vakcinat-vennenek
olajfa1
2021. január 16. 15:40
Az Európai Unió "egészségügyi bizottsága" az EURÓPAI ÁLLAMPOLGÁROKAT TUDATOSAN GYILKOLJA!
Szuverén maffiaállam
2021. január 15. 14:12
Többet oltotok, mint ahány vakcina van?
Menhetten
2021. január 15. 13:45
Az egymillió kínai vakcina csak félmillió embernek elég(vagy 330000-nek , attól függ, melyikről beszélünk) és még csak fürkészik. Megint csak rizsa szerintem. Az eu előbb fog ennyit leszállítani. Már ha csak a számokat nézzük... A másik az, hogy a britek pl akik mindent megtesznek az oltások gyorsítására) dec. 8 óta 3 millió első oltást( meg pár százezer másodikat) tudtak beadni, ezek meg rizsálnak arról, hogy 2 hét alatt mindenkit be tudnának oltani. Csak hülyítik a népet. Kizárólag a hivatalosan bejelentett dolgokra érdemes odafigyelni. Az ilyen nyilatkozgatások meg bízhatósága kb nulla. És a britek azért tudtak előbb hozzájutni, mert volt pénzük a kutatások előfinanszírozására...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!