Megtorpantak a kerületi fejlesztések a fővárosban

2021. január 13. 07:19

Csökkentett műszaki tartalmakról, megtorpant projektekről és elrontott fejlesztésekről ír szerdai számában a Magyar Nemzet.

2021. január 13. 07:19
null

Torzó maradhat sok kerületi beruházás, lejárt támogatások, csökkentett műszaki tartalmak, megtorpant projektek és elrontott fejlesztések jellemzik az előző ciklusban fedezettel rendelkező és jóváhagyott budapesti elképzeléseket – írta a Magyar Nemzet szerdán.

Példaként említik egyebek mellett, hogy a II. kerületben már második éve csúszik a Széna tér felújítása, a 2019-es önkormányzati választást követő áttervezés után, három ütemben valósul meg a beruházás. Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője a Magyar Nemzetnek ezzel kapcsolatban korábban azt mondta: nem számítottak arra, hogy ekkora szakmai hiányosságokkal kezdenek el tevékenykedni a fővárosnál. Felidézte, hogy a Széna tér megújítására volt egy koncepció, ám a főváros új vezetésének a térről „az volt az első gondolata, hogy a régi terveket át kell írni”.    

A lap cikke kitér arra, hogy Józsefvárosban továbbra is ponyva fedi a legendás Corvin Áruház homlokzatát, noha Kocsis Máté, a kerület kormánypárti országgyűlési képviselője a felújításra kilobbizott háromszázmillió forint kormányzati támogatást.

(MTI, Magyar Nemzet)

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2021. január 14. 11:07
Akasztós famillia azt hiszi a pénzt csak költsék dolgozni nem kell .
Berecskereki
2021. január 13. 09:33
A hatökrös Gyurcsány fogat ebből nem szeretne kimaradni. Ők szeretnék a pénzt osztani egyet nektek kettőt nekünk alapon. Majd Lamperth Mónika megoldaná. ,,az elkövetkező kilenc évben összesen mintegy 7.537 milliárd forint érkezik a magyar vidék erősítésére, fejlesztésére. A tárcavezető megjegyezte, a soha nem látott nagyságrendű források révén természetesen folytatódik a vidéki falvak, kisvárosok infrastruktúrájának megújítása, a közösségekre épülő és élhető vidéki Magyarország építése. Azt szeretnénk, hogy a vidéki Magyarország lakói a legkisebb falvaktól a megyei jogú városokig egyaránt nyertesei legyenek a következő évtizedeknek- tette hozzá. A miniszter kitért arra is, hogy a forrásból a teljes élelmiszeripar piacorientált modernizációja, valamint a biztonságos alapanyag-ellátás érdekében a mezőgazdasági termelés teljes körű környezetbarát korszerűsítése és precíziós gazdálkodásra történő átállítása is megoldódik.,, https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210112/igy-forgatja-fel-az-orban-kormany-radikalis-lepese-a-videki-magyarorszagot-464990
Gullwing
2021. január 13. 08:28
Kell a pénz a baráti disznóknak.
56október
2021. január 13. 08:15
Hamarosan maga az egész főváros is meg fog torpanni nem csak a beruházások. Ti választottátok, ti kapjátok. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!