Lenne egy javaslatom a következő miniszterelnök-jelöltünknek!

2021. január 11. 08:59

Amennyiben férfi a miniszterelnök, akkor nő legyen a miniszterelnök-helyettes, és fordítva.

2021. január 11. 08:59
Kunhalmi Ágnes

„Lenne egy javaslatom a következő miniszterelnök-jelöltünknek!

Egyre több állam-, illetve kormányfő törekszik arra, hogy azonos számú női és férfi tagja legyen kormányának. Miért fontos ez? Mert üzenetet küld a társadalomnak arról, hogy a nők egyenlőek. Aki vitatja, hogy a több, mint 300 milliós Amerikában nincs elég alkalmas nő kormánytagnak, az nem mond igazat. Innentől kezdve pedig egyedül a szándékon múlik, hogy ki akarja-e nyilvánítani egy vezető a nemek társadalmi egyenlőségét.

Továbbá azt is megfontolandónak tartanám Magyarországon, hogy amennyiben férfi a miniszterelnök, akkor nő legyen a miniszterelnök-helyettes, és fordítva.”

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
harpec
2021. január 12. 13:55
Szerintem meg legyen ugyanannyi meleg, roma, queer, transz tagja is a kormánynak. Miért a nőkkel kivételezik Ágnes? Miért kirekesztő a többiekkel?
rókabácsi
2021. január 11. 15:58
egy sima egy fordított! zárka ajtó nem kell:?
Mikediver
2021. január 11. 15:56
Most esik le, ez így nem progresszív! Mi az hogy csak nő és férfi lehet miniszterelnök? LMBTQ jogok hol maradnak Ágika?
Mikediver
2021. január 11. 15:55
Dobrev-Karácsony, Karácsony-Dobrev? Kurva mindegy, de nem arról volt szó hogy előválasztás, két erős jelöltnek kéne elől lenni, nem nő-férfi megosztásban. Itt már megint próbálják leosztani a lapokat....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!