Kunhalmi: Az elszámoltatás is prioritás

2021. január 07. 11:06

Az MSZP-s politikus szerint a mérték attól is függ, mekkora felhatalmazást kap a választóktól az ellenzék 2022-ben.

2021. január 07. 11:06
null

A Klubrádió szerdai adásának vendége volt Kunhalmi Ágnes. Az MSZP-s politikus beszélt az ellenzék által megfogalmazott pontokról, amelyek közül hiányzik az elszámoltatás.

Kunhalmi felhívta a figyelmet arra, hogy bár szó szerint nem szerepel a prioritások között a kifejezés,  ez nem jelenti azt, hogy a pontok valamelyike ne teremtene lehetőséget az elszámoltatásra. Példaként emelte ki a felső tízezer és a nagyvállalatok bevonását a „méltányos közteherviselésbe”. „A pénzcsapok elzárása a köztársaság pártiaknak evidencia” – tette hozzá.

Az, hogy milyen típusú elszámoltatást lehet véghez vinni, az attól is függ, hogy önöktől, választóktól, milyen felhatalmazást kapunk” – mondta Szénási Sándor kérdésére válaszolva.

Kunhalmi szerint a program, amit lefektettek minimális különbséggel nyert választást követően is kivitelezhető. „Már az nagyon nagy előny lenne, ha a költségvetést nem stadionra költenénk, hanem kórházakra, oktatásra fordítanánk” – szögezte le.

Hangsúlyozta, az oligarchák elszámoltatása, vagy éppen megadóztatása, és a pénzcsapok elzárása ügyében nagy kérdés, hogy képes-e az ellenzék kétharmados többséget szerezni a 2022-es választáson. Hozzátette, akkor megnyílnak további lehetőségek is, amik mellett gyökeres és demokratikus változásokat hajthatnak végre.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik