Egyetlen koronavírusos sem volt a Hadházy-féle halálvideón

2021. január 08. 19:16

Tarnai Richárd szerint a kegyeleti jogokért éppen az az önkormányzat felelős, amelynek vezetése egy politikai oldalon áll Hadházyval.

2021. január 08. 19:16

Kifejezetten méltatlan, hogy Hadházy Ákos „halottkampányt” folytat – nyilatkozta a közmédiának pénteken Pest megye kormánymegbízottja. Tarnai Richárd a független országgyűlési képviselő azon állítására, illetve az interneten közzétett videójára reagált, amely szerint kegyeletsértő módon tartják a koronavírus-járvány áldozatait a szentendrei halottasházban. A kormánymegbízott szerint a videón szereplő elhunytak között egy „Covidos” sem volt: a szokásos Hadházy-féle hazugságot láthattuk és hallhattuk.    

Tarnai Richárd elmondta: a temetőkről és a temetkezésről szóló jogszabály szerint a temető tulajdonosának, ez esetben a szentendrei polgármesternek és önkormányzatnak a feladata a temető kegyeleti rendjének biztosítása. Hozzáfűzte, a szentendrei járási hivatal vezetője még december 16-án, a hosszú ünnepi szünetre tekintettel felhívta a polgármesterek figyelmét, hogy külön figyeljenek a temetőkről szóló jogszabályok betartására.    

Tarnai Richárd közölte: amint értesült a történtekről, vizsgálatot rendelt el és már most lehet látni, hogy több szabálytalanság történt. Ugyanakkor ízléstelennek tartja, hogy Hadházy Ákos „halottkampánnyal” próbál politikai haszonra szert tenni. Ráadásul „mellé is lőtt”, mert a „sajátjai” háza táján találta a hibát, miközben az állítások arra vonatkoztak, hogy a kormány kezeli rosszul a válságot – fogalmazott. Arról is szólt, hogy a kormányhivatal folytatja az oltások beadásának és a tesztelésnek a koordinálását.

(MTI)

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyéressy Károly
2021. január 09. 16:26
És egy ilyen Hadházynak is vannak rajongói, nem is kevés. És választhatnak is.
NTLLK
2021. január 09. 14:48
Csak nem Áki csente el Kádár elvtárs buksiját?!
balbako_
2021. január 09. 14:33
Ez olyan mint a lyuk a fuszekliján- kínos!
Agrippa
2021. január 09. 11:54
Ez a nyomorult pojáca még eszméletlenül ostoba is. Vagy csak fletó áll a háttérben, mert kell neki vmiért Szentendre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!