Kincses Gyula az oltási tervet hiányolja az oltási tervből

2021. január 05. 10:14

A MOK elnöke szerint a társadalom szélesebb körének oltása kapcsán a veszélyeztetett személyeket kell előresorolni, ő nem abc sorrendben oltana. ​

2021. január 05. 10:14

A kollégák nem tudják pontosan, hogy hogyan kell jelentkezni, még nem érzik a szervezettséget – jelentette ki Kincses Gyula az ATV Startban, hozzátéve, hogy jelentkezett már oltásra de még nem kapta meg. Hangsúlyozta: nem értenek egyet azzal, hogy aki nem oltatja be magát, annak ki kelljen fizetnie az ellátási költséget. Nagyon fontos lenne az oltási hajlandóság javítása, de ehhez több információra van szükség, elmagyarázni, hogy az oltás kockázata, szövődménye teoretikus, míg a vírusé nem.

Az ATV megírta: Kincses Gyula az oltási tervet hiányolja az oltási tervből. Egy prioritási lista van, tervből a gyakorlati kivitelezést kellene látni, de a kormány sem tudja milyen ütemben fognak érkezni a vakcinák, hiszen globális hiány van. Az lenne a jó, hogy a társadalom szélesebb köréből a veszélyeztetettek kerüljenek előre. Reméli, hogy a 60 éven felüli veszélyeztetett személyeket fogják előrevenni. A pedagógusoknál is vannak, akik kifejezetten veszélyeztettek, őket kellene oltani hamarabb, viszont egy fiatalabb pedagógust hátrébb lehet sorolni. Nem abc-szerint, hanem veszélyeztetettség szerint kell oltani- szögezte le az orvos.

Kincses szerint olyan verseny indult meg a gyártók között, hogy a kockázati csoportok beoltására elegendőek lesznek a vakcinák, a nyájimmunitás eléréséhez viszont nem lesz elég. Hozzátette: fogalma sincs arról, hogy fenn kell-e tartani a korlátozásokat. A járványgörbe alakulása kedvező, de nem tudni még, hogy a karácsonyi-szilveszteri időszak változtat-e ezen, ha így folytatódik a görbe, mint eddig, akkor lazíthatunk január 11-e után- mondta Kincses, de azt is megjegyezte, hogy  két napból  nem lehet tendenciát levonni – írta meg az ATV. Kincses kiemelte: az új mutáció bármikor megjelenhet Magyarországon, ez azt mutatja, hogy a lezárásokat nem lehet feloldani.

(ATV)

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2021. január 05. 14:02
Ki ez a kincses barom? Dk-sok nem kaphatnak!
Akitlosz
2021. január 05. 13:49
"Kincses Gyula az oltási tervet hiányolja az oltási tervből" Szerintem az oltási tervben lesz, abban, ami az oltási terv mappában van.
Frakk a macskák réme
2021. január 05. 12:06
Kincses Gyula Gyurcsány egészségpolitikusa volt, a vizitdíj, a kórházi ellátások privatizációja és a többi atyja. Pedig milyen becsületes szülei voltak!
levig79
2021. január 05. 11:18
Kurvára tisztába kéne tenni már a dolgokat. Nagyon vissza fog ütni, hogy az egészségügyi szereplők hagyják az ilyen faszokat szabadon garázdálkodni. Oltási terv van, először az egészségügy, utána az idősek és a veszélyeztetettek. Ez így nem működik, hogy a kedves egészségügyi dolgozók egyik fele azért anyázik mert nincs terv és oltóanyag, a másik meg azért, mert nem akarja beadatni, meg amúgy is biztos a Zorbán. Az egészből csak az elégedetlenkedés hallatszik ki. Komolyan mondom, megérdemelnének 4 év Gyurcsányt, csak az a baj hogy mi is szívunk. Sok aberrált fasz. Ráadásul ez a faszi állandóan ellentmond saját magának, nem csak most, a bérrendezéssel kapcsolatban is. Basszus nincs egy másik orvosi szervezet, aki picsán rúgná? Miért nem alakítanak egy újat? Vagy ez az orvos társadalom tényleges véleménye? Marhára el kell kezdeni a tettek mezejére lépni, mert baj lesz 2022-ben. Hol a PDSZ ellen szervezete? Állandóan ezeket halljuk, nem jó ez, kevés az. Tessék már kommunikálni bakker!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!