Horvátország
ÉLŐ
Albánia

Ötmilliárddal drágábban újítja fel a Lánchidat Karácsony, mint Tarlósék tették volna

2021. január 19. 12:01

Tarlós vezetése alatt a Lánchíd felújítása kijött volna bruttó 21,8 milliárdból, Karácsonynál az összeg bruttó 26,75 milliárdra nőtt.

2021. január 19. 12:01
null

5 milliárd forinttal drágábban újíthatja fel a Lánchidat a Karácsony Gergely vezette Budapesti Önkormányzat közelmúltban lezárult új közbeszerzési eljárásának nyertese, az A-Híd Zrt., mint amennyiért Tarlós István korábbi főpolgármester idején tette volna.

A BKK hétfőn jelentette be, hogy eredményesen lezárult a Lánchíd felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárás. A nyertes A-Híd Zrt. nettó 18,8 milliárd, bruttó 26,75 milliárd forintért végezheti a munkát. Emlékeztetésképpen: a Tarlós István főpolgármestersége idején kiírt közbeszerzési eljárásban szintén az A-Híd adta a legjobb ajánlatot, de abban még csak 21,8 milliárd forintos ár szerepelt. 

A fővárosi önkormányzat által az első pályázatról készített összefoglaló (forrás: telex.hu)
A fővárosi önkormányzat által az első pályázatról készített összefoglaló (forrás: telex.hu)

A valóság ezzel szemben az, hogy Karácsonyék 26,7 milliárdos költségű terveiben nem szerepel a villamos-aluljáró felújítása, tehát ha csak a híd felújításának árait hasonlítjuk össze,

Tarlósék alatt a pluszköltségekkel együtt 5 milliárd forinttal olcsóbban megvalósulhatott volna a Lánchíd renoválása. 

„dobták vissza”2020. januá 21-én

Tarlós István a 2019. szeptember 23-án beérkezett ajánlatok alapján árfelülvizsgálatot kezdeményezett, amelynek értékelése már Karácsony polgármestersége alatt zárult le. A Karácsony vezette önkormányzat úgy nyilváníttatta eredménytelennek a közbeszerzési eljárást, hogy a BKK ennek ellenkezőjét javasolta. 

Összesen 230 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bpe
2021. január 22. 18:46
gggggyönyörű.. bár ezexerint akkor karácsony szavazói mind szellemileg rokkant, számolni képtelen félanalfabéták, merthogy kormánypárti szavazókat ilyen módon hülyének nézni ugye nem lehet, márpedig akkor marad ez, hisz vkinek ezek a xarházi posztok mégiscsak szólnak. 5 milliárd, egen, legalább könnyű lesz nem elfelejteni.
Független
2021. január 20. 09:30
Remélhetőleg a projekt nem jut a 4-es metró sorsára és nem válik a korrupció melegágyává ahogy az Demszkyt és az SZDSZ idején történt.
gonterl
2021. január 20. 09:27
A romlás és az infláció ilyen ütemű! A késlekedéssel mindkét összetevőt valaki megnövelte.
Jason Bourne
2021. január 20. 08:26
Rejtett pártfinanszirozás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!