DK: „Oligarchamentés” helyett válságkezelésre kell költeni az adóforintokat

2021. január 13. 14:43

Rónai Sándor, a párt EP-képviselője azt mondta, garantálja, hogy az összes, vissza nem térítendő támogatást kapó „fideszes oligarcha aktája ott lesz az Európai Unió asztalán”.

2021. január 13. 14:43

A Demokratikus Koalíció szerint nem „oligarchamentésre”, hanem válságkezelésre, a vállalkozók, a dolgozók, az elbocsátottak, a családok és az idősek támogatására kell költeni az adóforintokat – mondta Rónai Sándor, a párt EP-képviselője szerdai, online sajtótájékoztatóján.

Rónai Sándor a 24.hu cikkére hivatkozva arról beszélt, hogy a kormány újabb milliárdokat osztott szét a turizmusban tevékenykedő „fideszes oligarchák között”. Azt mondta, másfél milliárd forintot kapott Fellegi Tamás volt fejlesztési miniszter érdekeltsége, közel egymilliárdot a Lázár János felügyelete alá tartozó Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt., de jutott pénz a Seszták Miklós egykori fejlesztési miniszter üzleti körébe tartozó vállalkozóknak" is.

Az EP-képviselő kijelentette, hogy a „fideszes oligarchák” a koronavírus-járvány kezdete óta rendre úgy kapnak vissza nem térítendő támogatásokat, hogy az sem kizáró ok, ha közben akár több száz munkavállalójukat is elbocsátják. Garantálja – mondta Rónai Sándor –, hogy az összes, vissza nem térítendő támogatást kapó „fideszes oligarcha aktája ott lesz az Európai Unió asztalán”.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2021. január 13. 17:12
A pénz jó helyre megy! A néphez! Simon KOMENISTA elvtárs 200 millió dollárt Svájcba dugott el. Ganyé riherongy komenista maradványok!
certus
2021. január 13. 15:24
Jó. Legyen ott az Európai Unió asztalán. (mintha ennek lenne valami értelme) Megtörtént eset az EP-ben: Donáth Anna képviselőnő előadta a betanult szöveget, hogy Tele az asztal a magyar jogállamiság sérelmét bizonyító ügyekkel. Egy képviselő szót kért, hogy talán néhány példát esetleg... Válasz: annyiszor elmondtuk már, hogy tele az asztal....
Mich
2021. január 13. 15:13
Tehát Fletó, Kamu baba és a 41 rabló ne férjen hozzá a pénzekhez? Nagyon helyes!
lilla
2021. január 13. 15:10
,, garantálja, hogy az összes, vissza nem térítendő támogatást kapó fideszes oligarcha aktája ... '' Es mi lesz az osszes tamogatast kapo nem fideszes oligarcha aktajaval ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!