Az önkormányzatok nyerhetnek vele, ha kevés a szabad parkolóhely

2021. január 12. 21:52

Az Index szerint, „ha a parkolóhelyek több mint 70 százaléka állandóan foglalt, joggal tehetnek fizetőssé egy-egy utcát, területet, ahol korábban ingyenes volt a parkolás”.

2021. január 12. 21:52

„Járművet hatósági jelzés, tehát forgalmi rendszám nélkül tilos főútvonalon tárolni, mellékútvonalon – közterület-használati engedély nélkül – legfeljebb tíz napig szabad” – közölte az Indexszel a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI).

A portál tájékoztatása szerint ennek megfelelően a közterületen, szabályos várakozóhelyen elhelyezett, rendszámmal rendelkező gépjármű, „függetlenül attól, hogy lejárt a műszaki engedélye, leeresztettek a kerekei, rossz esztétikai állapotban van, vagy csak hosszabb ideje nem használták, nem szállítható el a közterületről” – teszik hozzá.

Vagyis

vagy alapoznak meg hatósági intézkedést, tehát hatósági jelzéssel rendelkező, szabályosan elhelyezett jármű korlátlan ideig várakozhat egy adott helyen”.

A roncsautók fizetős övezetté tehetnek egy-egy utcát?

A portál szerint ráadásul a zsúfolt utcákon álló, érvényes műszaki engedéllyel nem rendelkező járműveken hiába gyűlnek a büntetőcédulák. A büntetéseket pedig sokszor be sem fizetik, ami az önkormányzatok számára hivatkozási alapot nyújthat. Merthogy a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény szerint a Forgalomszabályozási eszközként és lakóhelyvédelmi intézkedésként a fizetős parkolás visszaállítását kérhetik a kormánytól.

„Vagyis,

– írja a portál.

Az eredeti teljes bejegyzést ide kattintva olvashatja el.

Címlapképen: Havat lapátol egy férfi a behavazott XI. kerületi Fadrusz utcában 2019. december 2-án. Fotó: MTI/Soós Lajos

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
józan paraszti ész
2021. január 13. 09:52
Ott az indexnél mindenki funkcionális analfabéta? Fussanak neki még egyszer a jogszabályoknak, hátha sokadszorra sikerül értelmezni, mert ennyi marhaságot egy cikkbe ritkán hoznak össze még ők is. Csak az érvényes szó értelmezésére hívnám fel a figyelmüket.
Potymog
2021. január 13. 07:28
A járvány alatt, hogy nem kell fizetni a parkolásért, sokkal élhetőbb a város. Sokkal jobban eloszlanak a parkoló autók, így a város nagy részén sokkal könnyebb parkoló helyet találni, mint a fizetős időszakokban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!