Az idén is folytatódik a Nők 40

2021. január 10. 14:06

Vagyis korábban elmehetnek nyugdíjba azok a nők, akiknek 40 év jogosultsági idejük van, és így nem kell megvárniuk, amíg elérik a nyugdíjkorhatárt.

2021. január 10. 14:06

Az idén is folytatódik a Nők 40, vagyis korábban elmehetnek nyugdíjba azok a nők, akiknek 40 év jogosultsági idejük van, és így nem kell megvárniuk, amíg elérik a nyugdíjkorhatárt – közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel szombaton.

A kormány a Nők 40 programmal is elismeri azt az erőfeszítést, amelyet a nők életük során a családban és a munkahelyükön párhuzamosan nyújtottak – emelték ki a közleményben. A közlemény szerint a Nők 40 kedvezménnyel azok a nők élhetnek, akik 40 év jogosultsági idővel rendelkeznek és a nyugdíjkorhatár betöltése előtt nyugdíjba szeretnének menni, ezáltal teljes értékű nyugdíj folyósítása mellett is együtt lehetnek az unokáikkal, a családdal és akár az idős családtagok ápolásában is segítséget tudnak nyújtani.   

Tájékoztatásuk szerint évente átlagosan 27 ezer nő él a lehetőséggel, amelyet 2011-es bevezetése óta közel 298 ezren vettek igénybe. A központi költségvetésben erre a célra 2021-ben is jelentős összeget, 302 milliárd forintot különített el a magyar kormány.   További részletek a Magyar Államkincstár honlapján olvashatók.

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanmacska
2021. január 10. 22:35
Bocs, már nem, csak négy. Nehéz megszokni.
DoomGuy
2021. január 10. 20:17
"amelyet a nők életük során a családban és a munkahelyükön párhuzamosan nyújtottak" Orbánék szélsőséges, kék pirulás, férfiellenes szara. Mert a palikra semmi felelősséget nem ró a gyerek ugye? A nők átlag 5 évvel kevesebb járulékot fizetnek be és átlag 6 évvel tovább élnek. Ma egy nő, ha szűlt, ha nem, 11 évvel hosszabb ideig élvezi (feltehetően) a nyugdíját... nagyon gáz.
camelia sinensis
2021. január 10. 16:14
Ezzel nem értek egyet. Minél magasabb végzettségű egy nő, annál kevésbé tudja igénybe venni, mivel a felsőoktatásban töltött idő nem számít bele. Így pl egy orvos v mérnök 40 éve eleve 23-24eves kortól indul. Szerintem igazságosabb lett volna gyermekek számától függően korkedvezmenyt adni. Akinek vannak gyermekei, annak remélhetőleg unokái is lesznek, tudna segíteni a családjának, a gyermektelen hölgyeknek pedig nincs nagyszülői feladatuk.
Magyarok Pásztora
2021. január 10. 14:25
Mikor lesz férfi 40? Egyelőség nuku?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!